Samen werken aan de ‘Kracht van Oudewater ondernemers

Oudewater – Onder de gezamenlijke paraplu ‘Kracht van Oudewater’ zal langdurig worden samen gewerkt om Oudewater ook op lange termijn een vitale stad te laten blijven.

Winterprogramma

De eerste prioriteit is ligt bij een gezamenlijke  winterprogrammering, het aantrekkelijker maken van de stad voor starters, het beter faciliteren van het vanuit de stad ontdekken van het Groene Hart en het vergroten van de aantrekkingskracht van het oude stadscentrum. Deze programma’s hebben tot doel om een structurele bijdrage te leveren aan de vitaliteit en bruisend Oudewater.

Behoefte om samen te werken

In dialoog met Oudewaternaren, het bedrijfsleven en the Alignment House kwam naar voren dat er een behoefte is aan gezamenlijke aanpak. Burgemeester Verhoeve; ,,Met Oudewater 750-jaar heeft de gemeenschap een enorme vitaliteit vertoond. Het is van groot belang om deze vitaliteit vast te houden naar de toekomst toe. Met het programma ‘Kracht van Oudewater’ willen we dit nastreven.’’

Regiofunctie behouden

Uit onderzoek blijkt dat Oudewater snel vergrijst en in haar regiofunctie moet investeren om aantrekkelijk te blijven voor inwoners en gasten.  In de winter 2017-2018 moeten de inwoners hiervan de eerste resultaten zien met evenementen en aankleding in de historische binnenstad. Er worden ook grote thema’s behandeld zoals aantrekkelijkheid voor starters. In januari 2018 start in samenwerking met de Rabobank de Business Boost. Een programma om startende ondernemingen te helpen met marketingcommunicatie, businesscase en financiën. Inwoners, bedrijfsleven en de gemeente nemen deel in de projectgroepen om samen meer te betekenen voor de stad.

Uitnodiging

Wil jij onderdeel zijn van een project? Kom 16 november 2017 om 20.00 naar The Alignment House, Kapellestraat 13a in Oudewater. Deze avond wordt een uitgebreide presentatie gegeven over de verschillende onderdelen uit de Kracht van Oudewater.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img