22.4 C
De Bilt

Sanering bodem drugslab Overberg start in het najaar

Op 18 maart 2020 heeft de politie een drugslaboratorium ontdekt aan de Spoorlaan in Overberg. Er moet sanering van de verontreinigde bodem worden uitgevoerd. Dit is de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Omdat de eigenaar geen gehoor gaf aan de oproep van de gemeente om te saneren, is de gemeente verplicht zelf de sanering uit te laten voeren. Het college van burgemeester en wethouders zal, na afloop van de bezwarentermijn, opdracht geven aan een aannemer om het met drugsafval verontreinigde perceel Spoorlaan 35 te Overberg te saneren. De kosten worden indien mogelijk verhaald op de eigenaar.

Sanering

In het najaar van 2022 wordt de sanering gestart. Het gaat mogelijk een half jaar duren. De kosten van de sanering loopt in de tonnen en worden verhaald op de eigenaar. Om enige zekerheid over betaling te hebben, heeft de gemeente beslag gelegd op het perceel. Daarnaast zal in eerste instantie de provincie en het Rijk bijdragen in de kosten.

Eigenaar weigert zelf te saneren en moet nu de kosten betalen

Burgemeester Frits Naafs: “De eigenaar weigert tot nu toe de verontreiniging op te laten ruimen. Het is onze maatschappelijke plicht om dan zelf de sanering uit te laten voeren. Uiteraard gaan we wel alles in het werk stellen om de kosten te verhalen op de eigenaar van dit perceel.”

Veel te veel drugslaboratoria in Nederland

Helaas worden steeds meer drugslaboratoria in Nederland aangetroffen. Indien u zelf iets in uw omgeving ziet dat hier op lijkt, bel de politie op 112. Doe dit wel op enige afstand van het lab. U kunt ook bellen naar Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000. Noteer, als de situatie veilig is, bijzonderheden, zoals: nummerborden, auto’s, signalementen en opvallende activiteiten. Samen staan we sterker tegen deze criminaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio