11.7 C
De Bilt
woensdag, 29 maart 2023

Schooldakrevolutie in Woerden via motie

Woerden – Progressief Woerden diende tijdens de raadsvergadering van 28 juni een motie in om de schooldakrevolutie in Woerden uit te rollen.  Zij vroegen het college om dit jaar een plan te presenteren. 

Op 19 juni j.l. is in de Tweede Kamer een voorstel van Groen Links en de ChristenUnie aangenomen om op 6000 scholen in Nederland zonnepanelen te leggen. Het voorstel roept op om Stichting Schooldakrevolutie actief te ondersteunen. Deze stichting wil het mogelijk maken dat scholen zonder eigen investering hun dak vol leggen met zonnepanelen zodat alle kinderen in Nederland kunnen leren op zonnestroom. Ook worden er energiebesparende maatregelen genomen.

De uitvoering van de plannen van Stichting Schooldakrevolutie sluiten goed aan bij de onverkorte ambitie van de gemeente Woerden om al in 2030 een klimaatneutrale gemeente te zijn.

Motie Tweede Kamer

Groenlinks en Christenunie diende een motie in om 6.000 scholen in Nederland te voorzien van zonnepanelen. Deze motie heeft de meerderheid behaald in de Tweede Kamer.

Er is voorgesteld om de Stichting Schooldakrevolutie actief te gaan ondersteunen.
In de motie werd verzocht om de Schooldakrevbolutie bij scholen onder de aandacht te brengen. Ook om de gemeentes te betrekken bij programma’s voor wijken zonder aardgas, voor schaalvergroting en het verduurzamen van basisscholen.

Stichting Schooldakrevolutie

Het voorstel roept de regering op om Stichting Schooldakrevolutie actief te ondersteunen. Via de motie verzoeken de 2 partijen de stichting onder de aandacht te brengen bij scholen en gemeentes en te betrekken bij de programma’s voor aardgasloze wijken en voor schaalvergroting in de verduurzaming van basisscholen’.

Vorig jaar vroeg de Stichting de overheid al om 50 miljoen euro om het plan om 6.000 scholen te voorzien van zonnepanelen. De Stichting Schooldakrevolutie wil het voor scholen mogelijk maken om zonder te hoeven investeren, toch hun dak vol te kunnen leggen met zonnepanelen. Daardoor kunnen alle kinderen in Nederland leren op zonnestroom.

 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio