1.7 C
De Bilt

Scootmobielstalling Couwenhoven brengt bewoners weer in beweging

Zeist – Wethouder Marcel Fluitman opende gisterenmiddag een nieuwe stalling voor 10 scootmobielen of driewielfietsen in de wijk Couwenhoven in Zeist. Hierdoor kunnen ook bewoners zonder geschikte eigen stallingsmogelijkheden hun voertuigen nu veilig parkeren en opladen.

Bergingen en kelders vaak niet geschikt

Vaak zijn de bergingen in kelders van flatgebouwen niet geschikt voor het (veilig) stallen en opladen van scootmobiels of driewielfietsen. Als dat zo is, kunnen ze niet uitgegeven worden. Met de plaatsing van deze stalling bij flat 10 en 11 aan de Couwenhoven is daar nu een oplossing voor gevonden.

Onderhoud stroom en stalling scootmobiels

De stroom en het onderhoud van de stallingen wordt verzorgd door RK Woningbouwvereniging, terwijl de gemeente de sleuteluitgifte regelt. Zo kunnen de bewoners toch een driewielfiets of scootmobiel krijgen. De voertuigen worden deels opgeladen met stroom van zonnepanelen.

Bewoner ontvangt driewielfiets

Door de nieuwe stalling kan bewoner mevrouw Stassen (82) een driewielfiets in ontvangst nemen. Mevrouw Stassen: “Eén jaar terug had ik al een driewielfiets willen hebben. Dankzij deze stalling krijg ik er een en kan ik straks eindelijk mijn driewielfiets gaan gebruiken!”

Plannen voor meer stallingen

Wethouder Marcel Fluitman: “Dankzij dit soort maatwerk kunnen inwoners met een hulpbehoefte langer mobiel en zelfstandig blijven meedoen in onze samenleving. Met praktische oplossingen in hun directe leefomgeving, helpen we inwoners zelf de regie te houden over hun leven.” Het streven is om de komende periode meer van deze stallingen te openen in de gemeente. Zo wordt er komende maand een vergelijkbare stalling gebouwd aan de Antonlaan in Zeist en zijn er ook plannen voor stallingen bij de Mr. De Klerkstraat en de Julianalaan. In Den Dolder komen er stallingen bij Delta Residence en de Transvaalhoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio