0.6 C
De Bilt

Seniorencomplex De Pionier officieel geopend

In oktober 2022 zijn de 23 woningen en de ontmoetingsruimte van De Pionier in Zegveld opgeleverd. Voor eigenaar Cazas Wonen en het nauw betrokken Zegveld Zorgt alle reden om hier 12 januari bij stil te staan. Bijna alle appartementen zijn inmiddels bewoond en vanaf half januari zal de ontmoetingsruimte in gebruik worden genomen. aldus Hans van Kesteren, voorzitter van Zegveld Zorgt. ”We zijn er trots op dat dit in Zegveld voor de Zegvelders is gerealiseerd.”

Met een symbolische overhandiging van een reuzensleutel aan Rinus Hoogerbrugge een van de bewoners en betrokken bij het project van De Pionier, werd deze mijlpaal op 12 januari gemarkeerd. Wethouder Arjan Noorthoek vindt het inspirerend dat zoveel partijen elkaar gevonden hebben: “Gemeente, Zegveld Zorgt en Cazas Wonen hebben er allemaal een mooie bijdrage aan geleverd. Waarmee we bereikt hebben dat deze Zegvelders in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. RinusHoogerbrugge is daarvan een sprekend voorbeeld. Hij was betrokken in de klankboard groep namens de toekomstige bewoners. Geweldig dat hij hier nu kan wonen.”

Terugkijken op huzarenstukje

Na de officiële handeling was er voor de gasten alle gelegenheid om in De Milandhof nog eens terug te kijken op dit huzarenstukje van gemeenschapszin. Namens Cazas Wonen sprak ontwikkelaar Pieter Akkermans over een project waar: ”door de inwoners van Zegveld veel energie in is gestoken, waardoor de haalbaarheid steeds dichterbij kwam. Met als ultiem resultaat dat er nu een prachtig en duurzaam complex staat.”

De komende maanden richt Zegveld Zorgt de gemeenschappelijk tuin nog in zodat de bewoners in de lente elkaar ook buiten kunnen ontmoeten.

De Pionier

Door de samenwerking met Zegveld Zorgt wordt De Pionier méér dan een woongebouw. De ontmoetingsruimte in het gebouw isingericht en zal wordenbeheerd door Zegveld Zorgt, evenals de gezamenlijke tuin achter het gebouw. Het bestuur, de dorpsconsulent en vrijwilligers van Zegveld Zorgt zetten zich in om de inwoners van Zegveld hulp, zorg en ondersteuning te bieden. n de Pionier kunnen Zegvelders die op hulp zijn aangewezen zo lang mogelijk en zo zelfstandig mogelijk in het dorp blijven wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio