23.8 C
De Bilt

Slimme bandenpomp bij Sportboulevard De Engh helpt besparen

Soest – Inwoners van Soest kunnen gratis bij de Slimme Bandenpomp bij Sportboulevard De Engh, tegenover het gemeentehuis hun banden op de juiste spanning brengen. De pomp is van Plein van Zuid verplaatst naar deze betere locatie. Met behulp van de Slimme pomp rijdt iedereen met de juiste bandenspanning rond. Dat bespaart geld en uitstoot van schadelijke stoffen.  

Geen verkeerde spanning dankzij Slimme Bandenpomp

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de mensen die de standaard bandenpompen gebruikt, met de verkeerde bandenspanning wegrijdt. De Slimme Bandenpomp zorgt ervoor dat dit wél goed gaat. Je voert je kenteken in en de pomp laat de juiste bandenspanning zien. De pomp helpt daarna met juist oppompen.

Slimme Bandenpomp bij Sportboulevard De Engh – Foto gemeente Soest

Het gebruik van de pomp is gratis of tegen een vrijwillige donatie. Na het oppompen zie je op het scherm hoeveel euro, liters brandstof en uitstoot je bespaart. Dat is al snel € 21,50 per keer. 63% van de auto’s rijdt met te lage bandenspanning. Dit leidt tot meer brandstofverbruik en dus hogere kosten, rubber in het milieu door bandenslijtage, een langere remweg en extra CO2-uitstoot.

Kosten van te lage bandenspanning

Door het probleem van onderspanning op te lossen, bespaart Nederland jaarlijks: 

  • 200 miljoen liter brandstof 
  • 750.000 banden 
  • 400.000 ton CO2-uitstoot 
  • 400 miljoen euro   

Wethouder Kundić: “Ik ben heel blij dat we deze pomp nu ook in Soest kunnen gebruiken. Het is heel makkelijk in gebruik en je kan gelijk zien hoeveel geld en brandstof je bespaart. En het is ook nog eens goed voor het milieu.” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio