8.8 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Snel internet in het buitengebied stap dichterbij

Oudewater – Vanaf 9 juli 2018 krijgt het buitengebied van Oudewater snel internet. Dan moet voor die tijd wel 50 procent van de bewoners en ondernemers een abonnement afsluiten met een marktpartij die snel internet gaat aanbieden.

 

Bewoners in het buitengebied van de stad kampen al jaren met een trage internetverbinding en een slechte televisieontvangst. Dit tot hun ergernis en frustratie. Het gaat dan vooral om de  huishoudens in Papekop, Ruige Weide en Hoenkoopse Buurtweg. De digitale beperkingen zorgen ook voor problemen. Bijvoorbeeld bij kinderen die schoolopdrachten moeten uitvoeren en ondernemers die in het buitengebied hun bedrijf runnen.

 

Na een succesvolle interessepeiling onder de bewoners van het buitengebied (74% toont interesse) en vele gesprekken met internetaanbieders blijken twee partijen bereid om – onder voorwaarden – glasvezel in het buitengebied van Oudewater aan te leggen. Zij richten zich hierbij op ongeveer 300 adressen.

Wethouder Bob Duindam met directeur Piet Grootenboer van Glasvezel Buitenaf

Oudewater en de betrokken twee marktpartijen – Glasdraad BV en Glasvezel Buitenaf – ondertekenden vandaag een convenant. Daarin staan afspraken over de aanleg van een glasvezelnetwerk. Als deel van de afspraken in het convenant stellen de marktpartijen als eis, dat meer dan 50% van de 300 adressen ingaat op het aanbod. De aanleg van snel internet in het buitengebied hangt dus in grote mate af van de bereidheid tot deelname van de inwoners.

 

Wethouder Bob Duindam. ,,Snel internet voor het buitengebied is van het grootste belang. Denk maar aan thuiswerken, telebankieren, zorg op afstand, digitale onderwijsontwikkelingen, belastingaangifte en soepele bedrijfsvoering.’’

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio