11.9 C
De Bilt

Soest para-topsporters ontmoeten elkaar

Soest – Op vrijdagmiddag 15 februari heeft er bij LTC Soestdijk een ontmoeting plaatsgevonden met een zestal para-topsporters, die allemaal uit Soest komen. In de gemeente Soest zijn veel mensen die aangepast sporten. Een deel daarvan heeft een lichamelijke handicap, na bijvoorbeeld een ongeluk, een aangeboren afwijking of een ziekte.

De bijeenkomst werd geïnitieerd door Marijke Roest, Beweegmakelaar Aangepast Sporten (buurtsportcoach) in de gemeente Soest en zelf ervaringsdeskundige. “Het was voor enkele een eerste kennismaking met elkaar, maar het is zo mooi om te zien dat we zo veel ervaringen kunnen delen”.

Para-topsporters uit Soest

Soest kent zeven para-topsporters, waarvan de één aan het begin van het zijn carrière staat en de ander kan terugkijken op schitterende prestaties tijdens EK’s, WK’s en Paralympische Spelen.

De sporters zijn Floris Meijer (zit-skiër), Robert-Paul Buitendijk (zitvolleyballer), Kim Roovers-Bezemer (rolstoeldansen), Joleen Hakker (triatlon, roeien, wielrennen), Thom Kuus (roeier) en Marijke Roest (zitvolleybal, rolstoeltennis). Querijn Hensen (zwemmer) kon vanwege zijn training niet aanwezig zijn.

Ook sport wethouder Harrie Dijkhuizen was aanwezig en sprak zijn waardering en trots uit naar de sporters. “Ik vind het waanzinnig knap dat jullie met zo veel positiviteit en doorzettingsvermogen dit niveau in jullie sport hebben weten te bereiken”.

Ze knokken er allemaal voor om hun sport te kunnen blijven uitvoeren. Het vergoeden van de kosten is vaak een grote uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan sportrolstoelen of andere aanpassingen, kleding, reis- en verblijfkosten. Een groot deel hiervan moeten de sporters zelf regelen en bekostigen, ook al beoefenen ze topsport.

Aangepast sporten beter zichtbaar maken in Soest

Geconcludeerd kon worden dat het erg inspirerend en leuk is om ervaringen te delen en van elkaar te horen hoe de ander zo ver gekomen is, ondanks dat er veel hobbels op de weg liggen.

Joleen Hakker en Marijke Roest geven al een paar jaar gastlessen bij de Soester basisscholen en Floris Meijer geeft rolstoeltraining aan kinderen. De groep was het overduidelijk met elkaar eens dat ze zich graag in willen zetten voor de Soester samenleving en daarmee ook het aangepast sporten meer zichtbaarder willen maken.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio