12 C
De Bilt

Soest timmert flink aan de weg, herinrichting Beatrixlaan

Soest – We gaan de Beatrixlaan tussen de Anna Paulownalaan en het Nassauplantsoen opnieuw inrichten. Dat is nodig vanwege groot onderhoud aan de verhardingen. Vanaf maandag 13 augustus t/m vrijdag 21 december 2018 gaat Van Asch infrastructuur uit Soest, de Beatrixlaan tussen de Prins Bernhardlaan en de Anna Paulownalaan opnieuw inrichten. De werkzaamheden worden uitgevoerd in 6 fases. Een groot deel van de bestaande riolen wordt vervangen, er worden infiltratievoorzieningen voor het regenwater aangebracht en alle verhardingen worden vervangen.

 Uitvoering werkzaamheden: start fase 1

Fase 1, de Beatrixlaan tussen de Lindenlaan t/m het kruispunt Beatrixlaan / Prins  Bernhardlaan, start maandag 13 augustus 2018 en zal waarschijnlijk tot en met vrijdag 14 september 2018 duren.

Het werkvak wordt afgesloten voor gemotoriseerde voertuigen. De woningen blijven bereikbaar voor voetgangers en fietsers via de bestaande trottoirs of tijdelijke loopschotten. Het kruispunt Prins Bernhardlaan / Beatrixlaan zal vermoedelijk vrijdag 24 augustus 2018,  weer worden opengesteld voor al het verkeer. Het gedeelte van de Beatrixlaan tussen de Prins Bernhardlaan en de Lindenlaan zal waarschijnlijk tot en met vrijdag 14 september 2018, afgesloten zijn voor gemotoriseerde voertuigen.

Overzichtskaarten

Overzichtskaarten van het gebied zijn te vinden op https://www.soest.nl/beatrixlaan.

Participatie bewoners

Bewoners hebben meegedacht over de inrichting van hun straat. Veel wensen hebben we overgenomen. Zo zijn er in het plan drie extra groenvakken met boom toegevoegd. Daarnaast hebben we de groenvakken vergroot. De meerderheid van de bewoners gaf de voorkeur aan meer groen in de straat i.p.v. extra parkeerplaatsen. In het aangepaste plan is sprake van 1 extra parkeerplaats. In de groenvakken planten we de wintergroene ‘Prunus laurier’ en de ‘Cherry Brandy’ gecombineerd met de roze bloeiende Spiraea jap.

Verlichting

qua verlichting was de vraag van de bewoners om sfeervol licht met aangenaam licht. Er komen daarom nieuwe masten met nieuwe armaturen met warm-wit licht.

Verkeersveiligheid

de rijweg wordt niet versmald, maar 20 cm breder dit i.v.m. de veiligheid van fietsers. De huidige breedte van de weg is ca 5,30 m en in de nieuwe situatie wordt de weg 5,50 m breed.

 

Het definitieve plan met tekening is te raadplegen op https://www.soest.nl/beatrixlaan.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio