12.6 C
De Bilt

Sperwerlaan in Bilthoven krijgt komende jaren een metamorfose

De gemeenteraad van De Bilt heeft ingestemd met het plan om de Sperwerlaan in Bilthoven vanaf de eerste helft 2024 stapsgewijs opnieuw in te richten. De verschillende werkzaamheden worden gecombineerd om de infrastructuur voor de komende tientallen jaren weer toekomstbestendig te maken. De verwachte doorlooptijd is twee jaar.

Herinrichting

In de komende periode wordt er een plan gemaakt voor de herinrichting van de Sperwerlaan in Bilthoven. De rijbaan wordt vervangen en voorzien van stil asfalt, om het geluidsniveau van het verkeer omlaag te brengen. Voor de fietser komt er een doorfietspad, als onderdeel van de doorfietsroute Utrecht – Amersfoort. De riolering wordt vernieuwd en in capaciteit uitgebreid. Daarnaast worden er maatregelen genomen tegen de wateroverlast en droogte. Voor de fauna wordt gezorgd middels slimme openbare verlichting en zal er oog zijn voor de biodiversiteit in de omgeving.

Winkelcentrum

Winkelcentrum De Kwinkelier wordt getransformeerd tot een winkelgebied, dat aansluit bij de rest van het centrum van Bilthoven. Om de bouw van nieuwe winkels en woningen mogelijk te maken komt er een vernieuwde toegang naar het winkelcentrum en wordt de voetgangersoversteek verplaatst.

Participatie

Om te zorgen dat de omgeving tijdens de verschillende bouwwerkzaamheden bereikbaar, veilig en leefbaar blijft, worden de verschillende groepen belanghebbenden al vroegtijdig geïnformeerd en betrokken bij de planvorming. Tijdens de ontwerpfase zijn er diverse participatiemomenten en zullen de opmerkingen worden meegenomen in het definitieve ontwerp.

Toekomstbestendige Sperwerlaan

Wethouder beheer openbare ruimte, Pim van de Veerdonk, is enthousiast: “de Sperwerlaan staat al een tijd lang op de nominatie om aangepakt te worden. Ik ben blij dat we nu aan de slag kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat we, samen met de direct betrokkenen, er iets moois van gaan maken om de Sperwerlaan en omgeving naast veilig ook toekomstbestendig te maken”.

Start werkzaamheden

Na de voorbereiding zullen de verschillende werkzaamheden starten in de eerste helft van 2024. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken zullen de werkzaamheden gelijktijdig worden uitgevoerd. De verwachte doorlooptijd is twee jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio