10.4 C
De Bilt

‘Hallo, is daar iemand? Speuren naar leven in het heelal’ lezing door emeritus-hoogleraar Dr. Lamers

Zou er nog ergens in het heelal leven zijn of zijn wij de enigen? Als er leven elders is, hoe zou het er dan uit kunnen zien? Zoals de marsmannetjes in stripfiguren met antennes in plaats van oren, of misschien wel heel anders: bijvoorbeeld reusachtig zwevende ballen slijm, of misschien nog veel gekker.

Toch kunnen we uit het ontstaan van het leven op aarde al veel te weten komen over de noodzakelijke voorwaarden voor leven en niet alleen voor aardachtig leven! Er zijn op aarde levensvormen gevonden die wel heel bijzonder zijn en die aantonen dat zelfs onder extreme omstandigheden zich leven kan ontwikkelen. Als we die kennis nu eens toepassen op planeten? De laatste jaren is het mogelijk om met heel speciale instrumenten te zoeken naar planeten bij andere sterren, zogenaamde exoplaneten.

Zoeken naar leven in het heelal

Prof. Lamers zal op een begrijpelijke wijze en met veel mooie beelden laten zien wat we weten over het ontstaan van leven op aarde en vertellen over de zoektocht naar leven in het heelal. Daarbij komen ook de allernieuwste ontdekkingen ter sprake.

Groene lezing

Dit is een lezing die KunstenHuis Idea op donderdag 22 februari organiseert samen met de lokale natuur- en milieuorganisaties Stichting Milieuzorg Zeist, KNNV, IVN, De Boswerf, de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ) en de Volksuniversiteit Zeist.

De lezing vindt plaats op bij Bibliotheek Zeist, Markt 1, Zeist, aanvang 19.30 uur. Zaal open om 19.00 uur. Kosten: € 8,50 / € 6,00 voor leden samenwerkende natuur- en milieuorganisaties, leden ASZ en leden van de Bibliotheek van KunstenHuis Idea. Kaartverkoop: via de website https://kunstenhuisidea.nl, bij de bibliotheken van KunstenHuis Idea en bij de entree van de zaal (indien voorradig). Betalen in de bibliotheek en bij de entree van de zaal kan uitsluitend per pin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio