8.8 C
De Bilt

Sportzaal Essenlaan klaar voor de toekomst

Woerden – Hoewel er door corona nog de nodige beperkingen zijn bij het sporten, is de gemeentelijke sportzaal aan de Essenlaan er alvast klaar voor. Afgelopen najaar is de sportzaal flink onder handen genomen. Zo zijn er extra kleedruimtes en douches gekomen. Ook is het gebouw veel duurzamer gemaakt. Prettiger voor de sporters én beter voor het milieu. De sportzaal Essenlaan was de laatste van de negen gemeentelijke sportzalen die verduurzaamd zijn. Al deze sportzalen zijn klimaatneutraal gemaakt.

De sportzaal Essenlaan wordt later dit jaar hopelijk weer volop gebruikt door verschillende groepen: overdag door scholieren en ’s avonds door sportverenigingen. Bij de verbouwing is daarop ingespeeld. Zo zijn er nu aparte ingangen en zaaldelen voor leerlingen van het basisonderwijs en leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Door het aanbrengen van 150 stuks zonnepanelen, warmtepompen voor de verwarming en de douches en ledverlichting is het gebouw bovendien veel duurzamer. De sportzaal is van het gas af en (bijna) energieneutraal: van eerst energielabel D naar nu A++++.

Sportzaal met eigentijdse uitstraling

Door de uitbreiding met nieuwe ingang heeft de sportzaal vanaf de Essenlaan ook een nieuwe eigentijdse uitstraling gekregen. Ook bij de nieuwe gevel is gedacht aan duurzaam materiaalgebruik. De gevel bestaat uit houten latten die zullen vergrijzen.

Wethouder Arjan Noorthoek (sport/sporthallen): “Een mooi project is hiermee afgerond: het opknappen en verduurzamen van al onze sportzalen. Als de coronamaatregelen straks verder kunnen worden versoepeld en binnensporten weer is toegestaan, kan iedereen hier in een fijne omgeving sporten. Het laat bovendien zien dat investeren in duurzaamheid ook bij oudere panden loont.”

Overige gemeentelijke panden

De gemeente gaat nu aan de slag met de overige panden die zij in eigendom heeft. Op dit moment is het verduurzamen van de Woerdense brandweerkazerne in volle gang. In de loop van dit jaar zullen er plannen gemaakt worden voor het verduurzamen van weer een aantal gemeentelijke panden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio