17.2 C
De Bilt

Stadshart speelt voor Sinterklaas

Woerden – Op de dag dat Sinterklaas voet aan Woerdense wal zette, is Stadshart Woerden een Sint-actie gestart. Het is een actie waarbij online én in de winkels en horeca geld wordt ingezameld voor kinderen uit gezinnen, bij wie het water aan de lippen staat. In die gezinnen is het niet vanzelfsprekend, dat er een zak vol cadeaus wordt bezorgd op 5 december. Het Stadshart wil juist de kinderen uit deze gezinnen blij maken met een mooi cadeau.

Stadshart Woerden

Hiervoor werkt Stadshart Woerden samen met Voedselbank Woerden. Deze organisatie weet precies welke kinderen een mooi cadeau kunnen gebruiken. Voor kinderen tot 11 jaar krijgt de voedselbank een budget van Gemeente Woerden, dat zij kunnen besteden aan een sinterklaascadeau. Kinderen die buiten deze leeftijdsgroep vallen verdienen ook een leuk extraatje, vonden de initiatiefnemers Conny Wesseling (Luciano), Pascal Distel (restaurant De Woerdenaar) en Carmen Kuijlenburg (Blik op Hout). Het bedrag dat via de Stadshart Sint-actie wordt opgehaald, wordt vooral besteed aan deze leeftijdsgroep.

De donaties worden besteed in de winkels van Stadshart Woerden. Aangezien de leeftijdsgroep al een eigen wil en smaak heeft, worden de donaties veelal omgezet in cadeaubonnen. Hiermee kan de jongelui zelf op pad om bijvoorbeeld een game, gezelschapsspel, nagellak te kopen óf om gezellig met een vriend of vriendin een drankje te doen.

Bij een meer dan 35 winkels en horeca in de binnenstad van Woerden kan men een fysieke donatie doen in de daarvoor bestemde bus. Deze plekken zijn te herkennen aan de poster op de deur. Ook is het mogelijk om online te doneren via de website van het Stadshart. Zowel in de bussen in de winkels, als de mogelijkheid om online doneren worden al goed gevonden door de consument. ‘Er zijn zelfs mensen die (een deel van) hun energiecompensatie doneren’, zegt Wesseling.

Ed Zwennis, van de Wereldwinkel laat weten: ‘Wij zullen het bedrag dat bij ons in de Wereldwinkel wordt gedoneerd verder aanvullen. Ik weet zéker dat veel andere ondernemers dit ook doen. Zo zorgen we dat er nóg meer kinderen worden verrast met een mooi cadeau!’ Doneren kan tot 30 november. Vanaf vrijdag 25 november wordt de tussenstand van de online donaties bijgehouden op de etalage van het Woerdense Pakjeshuis ‘De Vischbrug’ aan de Rijnstraat.

Online doneren kan via www.stadshartwoerden.nl/sint-actie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio