14.8 C
De Bilt

Starterslening voor woning in gemeente Soest verhoogd

Soest – Meer Soesters krijgen met de verhoogde starterslening de kans om hun eerste woning te kopen. Starters op de woningmarkt kunnen sinds vrijdag 17 mei 2024 bij de aankoop van een woning in Soest €30.000,- lenen in plaats van €20.000,-. Ook het maximale aankoopbedrag voor woningen is hoger. 

Meer geld lenen en hoger aankoopbedrag

Wethouder Osman Suna: “We zijn heel blij dat meer starters in Soest en Soesterberg nu deze kans krijgen. Ze kunnen meer lenen en het maximale aankoopbedrag is ook verhoogd. Dat was €250.000,- en is nu €390.000,-. De lening is bedoeld voor aanvragers met binding met onze gemeente. Hierdoor krijgen bijvoorbeeld meer jongeren of mensen die in een huurwoning in Soest en Soesterberg wonen, kans op een starterslening voor hun eerste koophuis.”

Starterslening is een aanvullende hypotheek bovenop de gewone hypotheek

Een starter kan hiermee extra lenen voor de aankoop van een eerste woning. De lening overbrugt het verschil tussen wat je kan lenen op basis van het inkomen en wat nodig is om de woning te kopen. De looptijd van de starterslening is 30 jaar. De rente staat voor de eerste 15 jaar vast. Hierna wordt de rente herzien en opnieuw voor 15 jaar vastgesteld. Met de lening heb je de eerste 3 jaar geen maandlasten. Je sluit de lening af met Nationale Hypotheek Garantie. De starterslening is een product van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Meer info over het aanvragen van de lening is te vinden op: www.soest.nl/verhuizen-emigreren-en-wonen/starterslening-aanvragen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio