16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Bijzonder startschot voor officiële opening Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht 2024

Na drie zeer succesvolle edities van Swim to Fight Cancer in 2018, 2019 en 2022 vindt dit jaar de 4e editie van de Swim plaats op zondag 8 september 2024, wederom bij Boom & Bosch in Breukelen. Op die dag springen volwassenen en kinderen het water in om respectievelijk 2km en 500 meter te zwemmen. Alle deelnemers laten zich voor deze prestatie sponsoren en de opbrengst gaat geheel naar Fight Cancer. 

Bijzonder startschot opening inschrijvingen

Ex-WK zwemmer Joost Reijns sprong vrijdag de Vecht in en opende daarmee de officiële inschrijving van de 4e editie van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht. Hij droeg symbolisch het stokje over aan de Lions Ladies uit Breukelen die zich als eerste team hebben aangemeld voor de 4e editie van het zwemevent dit najaar. 

Oud-voorzitter Karitha Wassenaar en kersverse voorzitter Hetty Veneklaas gaven gezamenlijk het startschot voor het openen van de inschrijving. Hetty Veneklaas, ex-wethouder Sociaal Domein, Onderwijs en Sport Stichtse Vecht, neemt het voorzitter-stokje over van Karitha Wassenaar die verantwoordelijk was voor de organisatie van de drie eerdere succesvolle edities.

Hetty Veneklaas, voorzitter over de 4e editie Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht

“Samen met een volledig nieuw kernteam zijn we achter de schermen druk bezig om van de 4e editie weer een spetterend evenement te maken. Dit jaar willen we extra nadruk leggen op inclusie. Kanker raakt helaas iedereen en we willen iedereen de mogelijkheid bieden om het gevoel van onmacht om te zetten in actie door deel te nemen aan de Swim en zo geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

Dit betekent dat we een aantal speciale vrijkaarten hebben voor minder daadkrachtige inwoners die graag meezwemmen. Ook bieden we dit jaar de mogelijkheid om voor een klein bedrag ‘vriend van de Swim’ te worden. Verder zoeken we actief de samenwerking op met kleine ondernemers voor speciale doneeracties. We hopen dan ook dat we de inwoners uit alle 12 kernen van Stichtse Vecht kunnen verbinden aan de Swim.”

Inschrijving voor zwemevent geopend

Alle enthousiastelingen, zowel volwassenen en jeugd vanaf 10 jaar, kunnen zich vanaf nu individueel of per team inschrijven op www.swimtofightcancer.nl/stichtsevecht.  

Wil je graag met je werk of je vrienden zwemmen, met je klas of met je team? Alles is mogelijk! Schrijf je in en stel daarna je eigen team samen! 

Op de site vind je achtergrondinformatie over Swim to Fight Cancer en over de organisatie Fight Cancer. In afgelopen jaren is gebleken dat er enorm veel enthousiasme binnen Stichtse Vecht bestaat voor het zwemmen voor dit goede doel. Wees er dus snel bij want VOL=VOL! We verwachten weer een run op de inschrijvingen! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio