13.9 C
De Bilt

Station Driebergen-Zeist zet deuren open tijdens Dag van de Bouw

Driebergen-Zeist – Op zaterdag 2 juni bent u van harte welkom om de bouw van het stationsgebied Driebergen-Zeist van dichtbij te beleven. Van 10.00 – 15.00 uur mag iedereen rondlopen op de bouwplaats, constructies van dichtbij bekijken en komt u alles te weten over de plannen van het bouwproject. Medewerkers praten u bij over het werk en er kan een blik in de toekomst worden geworpen met een heuse VR-bril. Kortom, u kunt zien en voelen hoe de bouw werkt!

Stationsgebied

Stationsgebied Driebergen-Zeist is momenteel een bouwput. Wie vanaf perron 1 naar beneden kijkt, kijkt direct in de bouwkuip van 12 meter diep. In het hele projectgebied is hard gewerkt aan de tunnelbak, damwanden, onderwaterbeton, waterglasinjecties en het uitgraven van bouwkuipen. Het zuidelijk perrondek wordt voorgebouwd (en in augustus ingeschoven). Stationsgebied Driebergen-Zeist kent vele bijzondere bouw-hoogstandjes!

Geïnteresseerden

Geïnteresseerden kunnen op 2 juni de bouwactiviteiten van dichtbij bekijken, vragen stellen aan projectleden, er zijn informatiekraampjes én men kan het eindresultaat alvast digitaal beleven in een bioscoopruimte. De duikers die aan het onderwaterbeton werken geven een demonstratie in een groot aquarium en er zijn lasdemonstraties. Ook zijn er activiteiten voor kinderen, zoals zandgraven met een mini-graver, een springkussen en schminken. Er is koffie natuurlijk, daar staat dit station van oudsher om bekend! Vroeger konden treinreizigers op de stations vanuit het raam van de trein een kopje koffie kopen. Op station Driebergen-Zeist werkte een hele familie koffieverkopers op het perron. Hiervan is een oud filmpje voorhanden, dat ook op 2 juni wordt getoond in de bioscoopzaal.

Let op: kom bij voorkeur op de fiets of met de trein of de bus! Wilt u met de auto komen, dan kunt u tegen betaling terecht in de P&R-garage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio