14.8 C
De Bilt

Stedenband Coesfeld-De Bilt springlevend

De Bilt – Op vrijdag 3 juni is een delegatie van zusterstad Coesfeld (Duitsland) naar gemeente De Bilt gekomen om de gezamenlijke stedenband te vieren. Oud-burgemeester Öhmann, burgemeester Potters en mevrouw Rigter van de Stichting Jumelage De Bilt-Coesfeld onthulden een gedenkteken en openden een speciaal aangelegde vriendschapstuin bij het gemeentehuis

Het versterken van de banden tussen mensen en organisaties in gemeente De Bilt en Coesfeld (spreek uit ‘Koosfelt’) is het belangrijkste doel van de Stichting Jumelage De Bilt – Coesfeld. Op 23 april 1977 sloot de gemeente De Bilt een overeenkomst – een jumelage – met de Duitse gemeente Coesfeld. Daarmee gaf de gemeente De Bilt gehoor aan de wens naar meer dialoog en samenwerking in Europa. 

oud-burgemeester Öhmann. Foto: gemeente De Bilt

Stedenband nog steeds actueel

Ruim twee jaar heeft de uitwisseling tussen gemeente De Bilt en Coesfeld stil gelegen vanwege de coronacrisis. Op vrijdag 3 juni 2022 lieten beide gemeenten zien dat de vriendschapsband nog steeds springlevend is. Beide burgemeesters openden de vriendschapstuin bij het gemeentehuis die is aangelegd op initiatief van de Stichting Jumelage De Bilt – Coesfeld. Ontwerp en aanleg zijn van de hand van de vereniging Groei en Bloei, afdeling De Bilt / Bilthoven.

burgemeester Potters mevrouw Rigter en oud-burgemeester (Coesfeld) Öhmann.Foto: gemeente De Bilt

Onthulling gedenkteken

egelijk onthulden beide burgemeesters een gedenkteken ter ere van de vriendschapsband tussen beide gemeenten. Het kunstwerk is geschonken door de heer Heinz Öhmann, oud-burgemeester van Coesfeld. Eenzelfde monument staat in Coesfeld en binnenkort in Plerguer (Frankrijk), als symbool voor de Europese verbondenheid die in deze tijd meer dan ooit actueel is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio