10.7 C
De Bilt

Steekspeld in zilver voor Klaus Besser, oud-burgemeester van Steinhagen

Woerden – Gistermiddag, zondag 13 maart heeft de heer Klaus Besser, oud-burgemeester van Steinhagen (1994 – 2020), uit handen van burgemeester Victor Molkenboer de steekspeld in zilver ontvangen.

Klaus Besser

De oud-burgemeester van Steinhagen was afgelopen weekend voor de verjaardag van Woerden op uitnodiging van de gemeente in de stad aanwezig. De heer Klaus Besser, heeft de gemeentelijke onderscheiding ontvangen voor het onderhouden en intensiveren van de stedenband tussen de gemeente Woerden en de gemeente Steinhagen. De stedenband bestaat dit jaar 50 jaar.

Stedenband

De stedenband is ooit ontstaan vanuit de gedachte dat het onderhouden van contacten tussen steden binnen Europa van groot belang is ter versterking van de eenheid in Europa en ter bevordering van vrijheid en democratie. Klaus Besser heeft tijdens zijn loopbaan altijd gestimuleerd dat inwoners met elkaar in gesprek gaan over maatschappelijke vraagstukken die elkaar binden op lokaal niveau.

Groot promotor van Woerden

In de loop van de jaren heeft Klaus Besser Woerden meer dan 50 keer bezocht. Hij is een groot promotor van de stad en mede dankzij zijn inzet zijn er verschillende uitwisselingen tot stand gekomen tussen Woerden en Steinhagen, onder andere op het gebied van sport en cultuur. Verschillende Steinhagenaren bezoeken Woerden regelmatig, net als dat er veel Woerdenaren zijn die ooit een bezoek aan Steinhagen hebben gebracht.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio