21.1 C
De Bilt

Stichtse Vecht wil geen betaald parkeren P+R Breukelen

Het college van B&W van Stichtse Vecht heeft bij de provincie Utrecht bezwaar gemaakt tegen de invoering van betaald parkeren op de P+R parkeerplaatsen en parkeergarage bij station Breukelen. Met deze invoering worden bijna 900 parkeerplekken uit de openbare ruimte onttrokken en moeten forensen dagelijks € 2,20 betalen om naar hun werk te komen.

Wethouder mobiliteit Hans van den Akker: “Wij vinden het onbegrijpelijk dat de provincie betaald parkeren wil invoeren op de P+R Breukelen. Veel van onze inwoners zullen daarmee de trein laten staan en met de auto doorrijden naar Utrecht of Amsterdam. De provincie lijkt hiermee eerder mensen in de auto te willen krijgen, dan uit de auto te willen halen.”

Stichtse Vecht: ‘Onbegrijpelijke maatregel waardoor mensen de trein laten staan’

Het college vraagt om de invoering van betaald parkeren te heroverwegen en te onderzoeken of het mogelijk is om de eerste 18 uur gratis te parkeren. Met deze reactie onderschrijft de gemeente de brief die Ondernemersvereniging Stichtse Vecht naar de provincie heeft gestuurd.

Het wegennetwerk kan het aantal auto’s nu al nauwelijks aan, terwijl in de toekomst de woningbouwplannen voor nog meer congestie zullen zorgen. Daarom is het van belang dat onze inwoners gebruikmaken van alternatieven zoals het openbaar vervoer. Het invoeren van betaald parkeren bij P+R Breukelen staat hier haaks op. Bovendien wordt een belangrijke kans ontnomen om knooppunt Breukelen te ontwikkelen tot volwaardige mobiliteitshub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio