14.2 C
De Bilt

Subsidie voor aanleg groen dak in gemeente

Woerden – De aanleg van een groen dak is een geschikte optie om de gevolgen van hevige regenbuien en hitte voor huis en tuin te beperken. Inwoners van de gemeente Woerden kunnen hiervoor een tegemoetkoming in de kosten krijgen. De subsidieregeling start vanaf 10 maart a.s.

Subsidie per vierkante meter

Pandeigenaren kunnen subsidie krijgen voor het aanleggen van een groen dak dat minimaal 20 mm/m2 regen kan bergen. Het subsidiebedrag varieert per oppervlak groen dak.

Bedrag Oppervlak groen dak
€ 25,- / m2 6 – 100 m2
€ 20,- / m2 101 – 250 m2
€ 10,- / m2 251 – 1.000 m2

 

Tegengaan wateroverlast

Wethouder Ivo ten Hagen, beheer openbare ruimte: “Groene daken helpen wateroverlast te voorkomen. Hoe meer neerslag opgevangen wordt, hoe minder riolen overbelast raken. Ook zorgt het voor verkoeling van de wijk, terwijl stenen en dakpannen de straten juist opwarmen.

Groen dak dempt en filtert

Een groen dak dempt omgevingsgeluid en bindt fijnstof. Bovendien worden insecten, vogels en planten er ook blij van! Inwoners helpen door simpele aanpassingen in en om het huis mee om het leven in hun wijk aangenaam te houden. De subsidieregeling stimuleert hen hierin.”

Beschikbaar vanaf 10 maart

De subsidieregeling wordt zaterdag 10 maart a.s. om 11:00 uur gelanceerd, tijdens de opening van de landelijke boekenweek met het thema ‘Natuur’ bij de bibliotheek in Woerden. Kijk vanaf 10 maart op www.woerden.nl (> zoek op ‘subsidie daken’). Hier vindt u meer informatie, voorwaarden en een aanvraagformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio