15 C
De Bilt

Succesvolle WorldCleanup Day in De Ronde Venen

Mijdrecht Op zaterdag 17 september 2022 hielpen ruim 50 mensen op 4 plekken mee met het opruimen van vuil in De Ronde Venen. Wethouder Cees van Uden gaf de aftrap voor de WorldCleanup Day bij de opruimactie van het industrieterrein Mijdrecht. Hij gaf aan hoe belangrijk het is dat vrijwilligers hierbij meehelpen. Van Uden: “Ik ben zelf ook vrijwilliger bij een vereniging en weet hoe belangrijk het is dat er mensen zonder eigen voordeel helpen om de vereniging draaiende te houden.”

WorldCleanup Day

Rinus Zeldenthuis, organisator van de opruimactie bij de Karwei had maar liefst 15 deelnemers opgetrommeld om mee te helpen: ”Ik waardeer de inzet en het doorzettingsvermogen van alle mensen die hebben meegedaan, ondanks de stortbuien en de flinke wind. Het industrieterrein is nu weer helemaal schoon. Ik hoop dat de ondernemers dit signaal oppikken en ook zelf hun zorg nemen om hun terrein beter schoon te houden. Het is toch ook hun visitekaartje”. De Karwei hielp de WorldCleanup day met partytent en koffie/ thee voor de deelnemers.

Assistent Bouwmarktmanager Suzanne van der Meulen: “we vinden een schone buitenruimte erg belangrijk. Twee personeelsleden zorgen elke dag ervoor dat ons hele terrein wordt opgeruimd. We steunen Rinus Zeldenthuis daarom graag met zijn opruimactie tijdens WorldCleanup day”.

Gitte Bennink, organisator van de opruimactie van de Bloemhaven, Heulweg en omgeving: “We waren met z’n tienen, gelukkig was het beter weer dan in de ochtend. We kwamen enorm veel blikjes tegen bij een rioolput, de kinderen vonden een kapotte stoel. We zagen veel hondenpoep, sigarettenpeuken, vieze doekjes en snoeppapiertjes. Er waren weinig plastic flesjes. Dan zie je dat statiegeld werkt. De buren hebben gisteren nog een rondje gedaan en een kapotte hengel gevonden”. Ook bij Vinkeveen Haven en bij de Wereldwinkel in Abcoude werd opgeruimd.

Gemeente De Ronde Venen schoon, we doen het samen

Inwoners, scholen en organisaties die ook mee willen helpen om hun omgeving schoon te houden kunnen zich aanmelden als ambassadeur van een schone gemeente. In De Ronde Venen zijn er meer dan 180 mensen en veel scholen actief om een gebiedje schoon te houden. Zij nemen hun afvalgrijper mee op hun (dagelijkse) wandeling, tijdens het hardlopen, op de fiets of als ze de hond uit laten. Inwoners die ook ambassadeur willen worden, melden zich aan bij NME -Centrum De Ronde Venen. Dat kan per e-mail via nmederondevenen@odru.nl of bel (van maandag tot  donderdag) naar 0297 27 36 92.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio