2 C
De Bilt

Swim levert ruim 4 ton op voor kankeronderzoek

Breukelen – Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht heeft afgelopen zondag 2 september 408.365 Euro opgeleverd. De ruim 550 deelnemers zwommen om donaties op te halen voor onderzoek naar kanker. De Swim was zo bijzonder en succesvol dat de organisatie heeft besloten om volgend jaar een tweede editie te organiseren. Tot eind september kan nog gedoneerd worden via stichtsevecht.swimtofightcancer.nl

Opbrengt 408.365 euro

Afgelopen zondag sprongen eerst 139 kinderen in de Vecht om 500 meter te zwemmen en vervolgens nog eens 413 volwassenen die 2000m zwommen. Zij deden dit om donaties op te halen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en –preventie via KWF Kankerbestrijding. Samen zwommen zij 408.365 bij elkaar. 1 op de 3 mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met kanker. Daarom zwom iedere deelnemer met een eigen verhaal; voor een vriend of vriendin, voor een familielid of soms ook voor zichzelf. Het werd een leuke en vrolijke dag, maar door de persoonlijke motivatie van iedere deelnemer ook een dag met een diepere lading.

 

Tweede editie

Swim to Fight Cancer bleek zo succesvol dat de organisatie heeft besloten volgend jaar een tweede editie te organiseren. Zodra de datum hiervan bekend is zal deze publiekelijk worden gemaakt. De voorinschrijving is al open en er hebben zich nu al meer dan 100 geïnteresseerden gemeld. De organisatie denkt dat de interesse zo groot is, omdat de Swim tot veel verbinding heeft geleid tussen de inwoners van Stichtse Vecht. Inwoners hebben maanden lang samen getraind en samen vele ludieke acties opgetuigd om donaties op te halen.

Doneren kan tot eind september

Tot eind september kan er nog gedoneerd worden via stichtsevecht.swimtofightcancer.nl. Dan wordt ook het finale bedrag bekend gemaakt.

Fight cancer

Fight cancer werft fondsen voor wetenschappelijk onderzoek via KWF Kankerbestrijding en doet dit op een jonge, positieve en daadkrachtig wijze. Vanuit de liefde voor het leven inspireert Fight zo veel mogelijk betrokken mensen om samen een vuist te maken tegen kanker. Hiertoe initieert en faciliteert Fight fondsenwervende activiteiten waar mensen een positieve emotie door beleven. Eén van deze activiteiten is de Swim to Fight Cancer. Fight cancer kiest ervoor om jonge, talentvolle onderzoekers en artsen te steunen. Met de donaties kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio