17.6 C
De Bilt

Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht op 28 augustus

De organisatie van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht is bijna klaar voor de het grote zwem-evenement dat 28 augustus in de Vecht gehouden gaat worden. Het programma is rond en alle voorbereidingen zijn getroffen. Deze week wordt er nog gewerkt aan de laatste zaken en dan is het alleen nog hopen op mooi weer! De organisatie hoopt op een spetterend evenement en uiteraard zoveel mogelijk bezoekers!

Programma

Het wordt een hele leuke dag met een vol programma.  Om 11.30 springen 160 junioren de Vecht in om 500 meter te zwemmen en vanaf 14.00 uur meer dan 300 volwassenen voor de 2KM Swim. Kom vooral kijken en alle deelnemers aanmoedigen! Tijdens de dag zullen DJ Mike Fokker en de band Mooi Weer op Straat optredens verzorgen bij Boom en Bosch. Ook zijn er bandjes langs de route en een hele leuke openingsact en band op het keerpunt langs de Vecht na 1000 meter.

Medailles

De organisatie heeft voor de deelnemers van de Junior Swim Rick Brandsteder en wethouder Karin van Vliet (Sport en Welzijn)  bereid gevonden medailles uit te reiken en de deelnemers van de 2000m Swim worden beloond met een medaille uitgereikt door onder andere Koos van Plateringen. Ook burgemeester Ap Reinders en de kinderburgemeester Fien Sant zijn aanwezig. Fien Sant zwemt zelfs mee!

De dag zal gepresenteerd worden door Marcel Maijer en Wilco van Schaik. Er zijn op het terrein standjes van lokale horeca gelegenheden in Breukelen. Daar kan wat gegeten en gedronken worden en een deel van deze opbrengst gaat ook weer naar Fight cancer.

Verkeer en Vecht

De organisatie roept alle bezoekers op om vooral met de fiets te komen. Om het event zo veilig mogelijk te houden, zijn een aantal straten afgesloten. Zo zullen de Brugstraat, de Herenstraat (tussen Hazeslinger en Straatweg), het Zandpad (langs route van de Swim) en Gunterstein afgesloten zijn voor verkeer. Ook de Vecht zal tijdelijk worden afgesloten voor al het vaar-verkeer (tussen 11.00 en 13.15 uur en tussen 13.45 en 18.00 uur). De organisatie snapt dat het best vervelend kan zijn als je toevallig gaat varen op de Vecht. Er is geprobeerd zoveel mogelijk mensen hierover te informeren, hopelijk begrijpt iedereen dat het onmogelijk is om te varen als er in de Vecht door meer dan 450 mensen gezwommen wordt. Voor exacte tijden van de afzettingen zie www.swimtofightcancer.nl/stichtsevecht.

Bezoekers vanuit Loenen aan de Vecht/Nieuwersluis, houd u rekening met de wegwerkzaamheden van de Rijksstraatweg waardoor autoverkeer gestremd is. U kunt Breukelen alleen via de A2 bereiken, of binnendoor met de fiets.

Donaties

De teller van alle donaties loopt nog steeds op. Elke dag nog doneren mensen en bedrijven aan deelnemers om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. De teller staat nu op ruim €200.000 en daar is de organisatie ontzettend trots op! De verwachting is dat het bedrag in de aanloop naar het evenement nog verder groeit. Wil u nog storten dan kan dat op www.swimtofightcancer.nl/stichtsevecht of via het account van een deelnemer.

Swim to Fight Cancer

Fight cancer werft fondsen voor wetenschappelijk onderzoek via KWF Kankerbestrijding en doet dit op een jonge, positieve en daadkrachtig wijze. Vanuit de liefde voor het leven inspireert Fight zo veel mogelijk betrokken mensen om samen een vuist te maken tegen kanker. Hiertoe initieert en faciliteert Fight fondsenwervende activiteiten waar mensen een positieve emotie door beleven. Eén van deze activiteiten is de Swim to Fight Cancer. Fight cancer kiest ervoor om jonge, talentvolle onderzoekers en artsen te steunen. Met de donaties kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio