6.7 C
De Bilt

Taalatelier Houten geeft kinderen een vliegende start

Sinds kort heeft Houten een Taalatelier. Een plek voor kinderen die de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen om goed mee te kunnen doen op de reguliere basisschool. Maandag 10 oktober was om 9.30 uur is de officiële en feestelijke opening met de kinderen, hun ouders, de leerkrachten en wethouder Ria Frowijn (Onderwijs).

Bevlogen team

Het Taalatelier is het resultaat van een samenwerking tussen de schoolbesturen en de gemeente. Een bevlogen team staat nu klaar om deze leerlingen op weg te helpen. Het team wil ervoor zorgen dat de kinderen na een jaar volledig kunnen meedoen op hun eigen school. De kinderen in het Taalatelier komen uit diverse landen zoals Oekraïne, Polen en Turkije. Voorheen gingen zij alleen naar hun eigen school. De kinderen konden niet meedoen op hun eigen niveau doordat ze de Nederlandse taal onvoldoende beheersten. Ook vroeg dit veel tijd van leerkrachten.

Taalatelier

Het Taalatelier is nu drie weken bezig en ouders geven nu al aan blij te zijn dat hun kinderen naar het Taalatelier gaan en elke dag nieuwe Nederlandse woorden leren. Door de komst van het Taalatelier kunnen de kinderen nu 3 dagen in de week aan de slag met een aangepast programma om zo sneller het Nederlands onder de knie te krijgen. De andere 2 dagen volgen ze les op hun eigen school. De Universiteit Utrecht draagt via onderzoek bij aan de effectiviteit en ontwikkeling van het project.

Gelijke kansen voor alle kinderen

Al langer bestond de wens bij de schoolbesturen om een speciaal programma te maken om zo de kansen voor kinderen die vanuit een ander land naar Houten komen te vergroten. Door mogelijkheden vanuit het gemeentelijke budget van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) én samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie (GKA) hebben de schoolbesturen en de gemeente krachten en middelen kunnen bundelen om dit mogelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio