12.4 C
De Bilt

Tegemoetkoming zorgkosten bij chronische ziekte of handicap

Lopik – Sommige mensen moeten extra geld uitgeven omdat ze een chronische ziekte of een handicap hebben. Bijvoorbeeld omdat ze extra reiskosten hebben, een duurder dieet op voorschrift van een arts, hulpmiddelen of extra uitgaven voor kleding. Eén keer per jaar kan de gemeente een kleine financiële bijdrage aanbieden om ze te helpen met hun extra (zorg)uitgaven. Daarvoor heeft de gemeente de ‘Regeling Tegemoetkoming Zorgkosten Gemeente Lopik 2018’ vastgesteld.

Voorwaarden

Inwoners van de gemeente Lopik kunnen een tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente als ze aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • zij wonen in de gemeente Lopik;
  • de inwoner of zijn/haar minderjarige kind (die ook in de gemeente Lopik woont) heeft een chronische ziekte of handicap;
  • het (gezamenlijk) inkomen was in 2017 niet hoger dan de door het Rijk vastgestelde normbedragen voor de Wmo 2015. Deze bedragen staan op de website lopik.nl en op het aanvraagformulier.

Aanvraagformulier

Inwoners die aan de voorwaarden voldoen, kunnen een aanvraagformulier ophalen in het gemeentehuis of downloaden via www.lopik.nl. Op de website staat meer informatie over de regeling. Inwoners die in 2017 ook een aanvraag hebben gedaan, ontvangen van de gemeente Lopik een brief. Aanvragen uiterlijk vóór
1 december 2018 indienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio