17.5 C
De Bilt

Tienduizend mensen verwacht bij stille tocht Utrecht

Utrecht- Vrijdagavond 22 maart worden veel mensen verwacht bij de stille tocht in Utrecht. Deze stille tocht word gehouden voor de dodelijke slachtoffers die omkwamen bij de aanslag op het 24 Oktoberplein. De organisatie verwacht tussen de tienduizend en twintigduizend mensen.

Voor stille tocht toespraak en minuut stilte

De stille tocht begint rond 19:00 bij het Centraal station/Jaarbeursplein en gaat naar het 24 oktoberplein. Hier vond maandag de aanslag plaats. De stille tocht is georganiseerd door twee bekenden van de 19-jarige Roos Verschuur, een van de drie dodelijke slachtoffers van de schietpartij. De twee organistoren heten Dominique Bos en Samantha Dort.

Voordat de stille tocht begint zal de burgemeester van Utrecht (Dhr. Van Zanen) een korte toespraak houden. en zal er een gedicht voorgelezen worden op het podium.

Nadat de Burgemeester zijn toespraak heeft gedaan en dat het gedicht is voorgelezen dan word er een minuut stilte gehouden. Na de minuut stilte word er muziek gedraaid van Martin van Doorn

Meerdere politici lopen mee met de stille tocht

Bij de stille tocht lopen verschillende politici mee zoals de minister President (Rutte) en de minister van Jusitie en Veiligheid (Grapperhaus). Ook lopen meerdere burgemeesters van andere gemeentes mee zoals Burgemeester Halsema (Amsterdam) en Burgemeester Krikke (Den Haag).

Stille tocht live te volgen

De stille tocht is live te volgen in een extra uitzending van het NOS journaal op NPO 1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio