4.1 C
De Bilt

Tijdelijke opvang asielzoekers in Hotel Van der Valk in Houten

Vanaf woensdag 10 augustus zullen 135 asielzoekers tijdelijk in hotel Van der Valk in Houten worden opgevangen. Dat zal gebeuren voor de duur van circa vier weken. Na deze periode zullen 60 personen worden opgevangen voor de duur van vijf maanden. De mensen zijn afkomstig van het aanmeldcentrum in Ter Apel en hebben verschillende nationaliteiten.

Te weinig plekken in asielzoekerscentra

In de asielzoekerscentra in Nederland zijn te weinig plekken voor mensen die hulp nodig hebben. Zo ook in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Er zijn dringend extra opvanglocaties nodig. Daarom heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) opdracht gekregen van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid om ook gebruik te maken van beschikbare hotels. Mensen kunnen hier korte tijd verblijven. In Houten is dat in Hotel Van der Valk.

Afspraken COA met Van der Valk Hotel

Het COA heeft afspraken gemaakt met de hotelorganisatie over de tijdelijke opvang. In Houten zijn vanaf woensdag 10 augustus voor de duur van vier weken in één van de vleugels van het hotel een aantal kamers beschikbaar voor 135 mensen. Na vier weken zullen 60 bewoners voor de duur van vijf maanden worden opgevangen. Er zijn afspraken gemaakt over de opvang van de bewoners in het hotel. Zo is daar 24 uur per dag, zeven dagen in de week begeleiding aanwezig. Er is goed en direct contact tussen de hoteldirectie en het COA.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio