10.2 C
De Bilt

Toekomst stationsomgeving Bunnik

De komende maanden wordt de visie op de stationsomgeving van Bunnik concreter. De gemeente en samenwerkende partijen zien in de omgeving van het station kansen voor wonen, werken, mobiliteit en andere voorzieningen. Op woensdag 8 juni gaan de plannenmakers de straat op om met mensen te spreken over de toekomstvisie. Mensen die meer willen weten over de herontwikkeling en het proces zijn welkom op de Boomgaarddag op woensdag 6 juli.

Stationsomgeving Bunnik

Er liggen kansen om het gebied rond station Bunnik om te vormen tot een gebied voor wonen, werken, mobiliteit en andere voorzieningen. Hoe daar het beste invulling aan kan worden gegeven, is nog niet bepaald. In samenwerking met grondeigenaren, inwoners, woningcorporaties en andere stakeholders werken de gemeente Bunnik en gespecialiseerde bureaus aan een toekomstvisie voor de stationsomgeving.

Veel puzzelstukken

In deze visie moeten veel puzzelstukken op zijn plaats vallen. Het gaat over de toekomst van het station en de directe omgeving. Het gaat ook over de identiteit van Bunnik en de rol van Bunnik in de regio. Hoe willen mensen in Bunnik wonen en werken? De visie moet rekening houden met toekomstige ontwikkelingen bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit en duurzaamheid. Pas nadat de toekomstvisie later dit jaar door de gemeenteraad is vastgesteld, worden de plannen verder uitgewerkt in concrete tekeningen met woningen, werkruimte en andere functies.

Interviews

De plannenmakers beginnen met het verzamelen van informatie bij mensen die in Bunnik wonen of werken. Dat doen zij onder andere door mensen op straat te interviewen. Woensdag 8 juni trekken bestuurders, stedenbouwers, landschapsarchitecten en andere betrokkenen eropuit om in het centrum en bij het station in Bunnik mensen te spreken. In korte gesprekken willen de plannenmakers van een zo breed mogelijke groep mensen horen wat zij belangrijk vinden voor Bunnik en voor de toekomst van het stationsgebied.

Boomgaarddag

Op woensdag 6 juli tussen 16.00 en 20.00 uur is iedereen welkom bij Buitengoed De Boomgaard. Tijdens de Boomgaarddag kunt u meer informatie krijgen over het proces van de komende maanden en in gesprek gaan met de plannenmakers, stedenbouwkundige en landschapsarchitecten. Bezoekers kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden voor de stationsomgeving. Kinderen kunnen helpen met de bouw van een maquette. Aanmelden voor de Boomgaarddag is niet nodig. Dus fiets of wandel even langs voor informatie en een versnapering.

Meer informatie is te vinden op www.bunnik.nl/stationsomgeving.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio