15.6 C
De Bilt

Toeristisch-recreatieve borden zijn uitgerold in de gemeente Woerden

Woerden krijgt nieuwe, herkenbare borden die de weg wijzen naar toeristische bestemmingen. Waar recreanten en toeristen nu nog hun weg moeten zoeken via een wirwar aan verschillende borden, worden voortaan de bekende bruine strokenbordjes in het buitengebied van Woerden de standaard. Dit zorgt voor een professionele en uniforme uitstraling. De uitrol start dit voorjaar. Op woensdag 23 maart onthulde wethouder Arjan Noorthoek het eerste nieuwe bord.

Borden

Binnen de gemeente Woerden zijn veel ondernemers actief op het gebied van recreatie en toerisme. Het is belangrijk dat zij goed vindbaar zijn. Wethouder Arjan Noorthoek: “Goede bewegwijzering zorgt ervoor dat recreanten en toeristen zich welkom voelen en snel bij hun bestemming zijn.

Hele puzzel

In Woerden is dat vaak nog een hele puzzel, vooral in het buitengebied. Deze bruine bordjes moeten daar verandering in brengen. Op veel plekken in het land worden ze gebruikt. Ook in Woerden zijn er recreatieve ondernemers die al zo’n bord hebben geplaatst. De borden zijn duidelijk, goed zichtbaar én herkenbaar voor de recreant. Al met al een hele verbetering.”

Uitrol

De gemeente heeft Revis verkeerstechniek B.V. opdracht gegeven om deze bewegwijzering uit te rollen. Ondernemers kunnen voor 10 jaar een bord in bruikleen krijgen. Jaarlijks betalen zij dan een bijdrage, waarvoor het bord wordt gecontroleerd, schoongemaakt en hersteld bij schade. De gemeente draagt de kosten voor de inhuur van Revis. Zij zorgen dan voor het regelen van benodigde vergunningen en het plaatsen van de borden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio