2.9 C
De Bilt

TPV De Doordraaiers verdubbelt padelbanen

Padel is momenteel één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Hierop inspelend breidt Tennis- en Padelvereniging De Doordraaiers in Houten haar padelbanen dit voorjaar verder uit. De faciliteiten op het sportpark aan de Poort van Wulven groeien van 4 naar 8 padelbanen. Hiermee bieden ze ruimte aan groeisport padel en ontstaat plek voor nieuwe leden.

Padel in Houten bij TPV De Doordraaiers

De transformatie van de voormalige tennisvereniging is een aantal jaren geleden  ingezet met de aanleg van twee padelbanen. De timing viel goed samen met de groeiende populariteit van deze nieuwe sport. Daarom werd vlot besloten tot een eerste uitbreiding naar 4 banen in 2020 en dit jaar dus naar een totaal van 8 padelbanen, naast de 8 tennisbanen op het park.

Groeisport Padel

Door de vroege start is De Doordraaiers een bekende naam in de padelwereld. Daarom mag de club, naast een open toernooi in het najaar, dit jaar een Padel 500 Toernooi organiseren, gericht op spelers van het hoogste niveau. Dit toernooi vindt plaats van 25 t/m 31 juli op het vernieuwde park. Het is de verwachting dat topspelers uit Nederland en omstreken hier hun opwachting gaan maken.

Bovendien werkt de vereniging voor de sportieve ambities samen met topspeler Robin Sietsma als hoofdtrainer.

Combivereniging voor Tennis én Padel

De vereniging, deze zomer 25 jaar gevestigd aan de Poort van Wulven in Houten, is inmiddels in alles een vereniging van twee sporten. Veel leden beoefenen beide sporten en de aanwas van nieuwe padel-leden zorgt voor een gezond ledental, inmiddels ruim 750. Keerzijde van het succes is dat er door de drukke bezetting van de banen een wachtlijst voor Padel nodig bleek. Met de nieuwe banen komt daar een eind aan en maakt de club ruimte om de komende jaren verder te kunnen groeien.

Enorme belangstelling

“We zien enorme belangstelling voor padel, in de media en binnen onze club. De wachtlijst was daar een vervelend gevolg van, gelukkig komt daar met de uitbreiding een eind aan” Sjoerd Gronsveld, voorzitter TPV De Doordraaiers. De tweede voorzitter, Patrick Stoof, zegt hierover: “De aanleg van de eerste twee padelbanen was een initiatief van onze eigen leden. Het opofferen van tennisbanen was destijds nog spannend, maar inmiddels zijn we een echte combivereniging geworden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio