14.9 C
De Bilt
zondag, 1 oktober 2023

Traayweg in Austerlitz tijdelijk voor een gedeelte afgesloten 

Austerlitz – Op 8 oktober start groot asfaltonderhoud aan de rijbaan van de Traayweg, tussen de Oude Postweg en de Zeisterweg (N224, de Woudenbergseweg) in Austerlitz.

Wegen van goede kwaliteit

De gemeente Zeist wil kwalitatief goede wegen die bijdragen aan toegankelijkheid, bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid voor haar inwoners en verkeersdeelnemer. Na het uitvoeren van de werkzaamheden waarbij zij de asfaltconstructie van de rijbaan vervangen, is de Traayweg weer jaren geschikt voor zijn functie als een belangrijke verbindingsweg in de gemeente.

Omleidingen

Inwoners van Austerlitz en verkeersdeelnemers krijgen te maken met omleidingsroutes voor het doorgaande gemotoriseerd verkeer. De Traayweg is gedurende de werkzaamheden voor gemotoriseerd verkeer afgesloten in beide richtingen tussen de Zeisterweg (N224) en de Oude Postweg in Austerlitz. Het verkeer wordt omgeleid. Austerlitz blijft bereikbaar vanaf Driebergen via de Oude Postweg en vanaf Zeist en Woudenberg via de Austerlitzseweg. Fietsers ondervinden slechts beperkt hinder van het asfaltonderhoud.

Verbreding fietspad Traayweg

Op een later moment vinden ook werkzaamheden plaats aan het fietspad langs de Traayweg, in samenwerking met de gemeenten Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug. Het fietspad zal worden verbreed. Om die werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is onderzocht of er in het werkgebied beschermde dieren/planten leven. De resultaten van dat onderzoek zijn nog niet bekend en daarom is ook nog niet bekend wanneer de verbreding van het fietspad kan starten. Omwonenden worden hierover apart geïnformeerd.

Meer informatie

Op zeist.nl/bereikbaar staat actuele informatie over de doorstroming van het autoverkeer op de hoofdwegen in de gemeente Zeist. Meer informatie over wegwerkzaamheden in de regio vindt u op Goedopweg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio