9.8 C
De Bilt

Mijn Tweede Familie krijgt digitaal werkbezoek koningin Máxima

Koningin Máxima brengt dinsdagochtend 30 maart een digitaal werkbezoek aan Mijn Tweede Familie, waarbij alleenstaande minderjarige vluchtelingen gekoppeld zijn aan een gezin. Het initiatief van Sovee, een welzijnsorganisatie in Utrecht en Gelderland voor kinderen en jongeren, won vorig jaar een Appeltje van Oranje. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het fonds.

Tweede familie

Koningin Máxima gaat in gesprek met medewerkers van Sovee, een onderzoeker en verschillende gezinnen en vluchtelingen. De jongeren vertellen onder meer over hun start in het gezin, wat ze leren en hoe belangrijk een tweede familie voor hen is, bij gebrek aan hun eigen familie in Nederland. Ouders vertellen over hun drijfveren bij het opnemen van een nieuw ‘familielid’ en wat het voor hun gezin betekent.

In gesprek over initiatief

In het gesprek met Sovee spreekt Koningin Máxima over de ontstaansgeschiedenis van het initiatief en hoe het zich heeft ontwikkeld. Ook wordt stilgestaan bij de komst van de coronapandemie het afgelopen jaar en wordt gesproken over toekomstverwachtingen.

Zelfstandig bestaan opbouwen

Het doel van Mijn Tweede Familie is jongeren te helpen een zelfstandig bestaan op te bouwen en zijn of haar plek te vinden in de samenleving. De jonge vluchteling draait mee in het gezin en krijgt zo in het ideale geval letterlijk een tweede familie. Inmiddels zijn ruim 30 koppels gevormd. De aanpak heeft een positieve uitwerking op zowel de jongeren als de gezinnen, blijkt uit een impactonderzoek van Sovee.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio