17 C
De Bilt

Tweede Tech Experience Dag Stichtse Vecht in de steigers

Robots, drones, muurtjes metselen en nog veel meer. Ook dit jaar wordt de OVVO-hal in Maarssen omgetoverd tot een wereld van techniek, waar ruim duizend jongeren kunnen kennismaken met de meest verrassende kanten van technisch werk. Tijdens de tweede Tech Experience Dag op 12 oktober buigen ze zich over de werking van een zonnepaneel, een riolering, een bliksemafleider en ontdekken hun eigen handigheid met gereedschap en machines. Aanmelding van de leerlingen vindt plaats via de basisscholen. Ondernemers die techniek op de kaart willen zetten zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.

Om zevende- en achtstegroepers kennis te laten maken met de veelzijdigheid van techniek werd in oktober 2022 voor de eerste keer de Tech Experience Dag Stichtse Vecht gehouden in de sporthal van korfbalvereniging OVVO in Maarssen. Maar liefst 20 ondernemers gaven, volgens leerkrachten, verbazingwekkend leuke workshops aan 755 leerlingen. Die waren zo enthousiast dat ze deze dag te kort vonden. Mede daarom komt er een vervolg. De voorbereidingen voor de tweede editie zijn al in volle gang.

Tech Experience Dag

Tijdens de Tech Experience Dag verzorgt een groot aantal bedrijven leuke en interactieve workshops. Jongeren gaan dus zelf aan de slag en ervaren hoe leuk het is om in de techniekbranche te werken en wat de mogelijkheden zoal zijn. Het helpt ze bovendien een betere studiekeuze te maken, want dat is waar ze op korte termijn voor staan: de keuze van een vervolgopleiding na de basisschool.

Vakmensen van de toekomst

Veel ondernemers die vorig jaar het spits afbeten, staan ook 12 oktober weer klaar om hun passie voor het vak op de jongere generatie over te brengen. Robots programmeren, een gereedschapskist timmeren, vliegen met een drone, een muurtje metselen, een oplegger bedienen… het gebeurt allemaal. Zij investeren in vakmensen van de toekomst.

De technologische ontwikkelingen gaan immers razendsnel. Er ontstaan nieuwe beroepen en bestaande functies veranderen. Technische bedrijven zitten te springen om personeel. De energietransitie en woningnood doen er nog een schepje bovenop, waardoor het tekort aan vakmensen nog verder oploopt. Redenen te meer om techniek voor de jeugd op de kaart te zetten.

Ondernemer in Stichtse Vecht? Doe mee!

Voor de Tech Experience Dag 2023 zoekt de organisatie nog een aantal enthousiaste ondernemers in de techniek, die jongeren willen laten ervaren hoe leuk hun vak is, en techneuten die het leuk lijkt jongeren te begeleiden bij hun opdracht. Ook voor niet-technische taken is er nog wel wat hulp gewenst. Zij zijn van harte uitgenodigd om zich hiervoor aan te melden. De Tech Experience Dag Stichtse Vecht vindt plaats op donderdag 12 oktober van 08.30 tot 16.30 uur in de OVVO-hal te Maarssen. Meer informatie en aanmelden bij Rietje Beeren, projectleider Tech Experience Stichtse Vecht: 06-24808958 of rietje@tech-experience.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio