1.4 C
De Bilt

Uitgangspunten toekomst oude Gammalocatie vastgesteld

Zeist – Op 6 maart 2018 heeft de gemeenteraad van Zeist de uitgangspunten vastgesteld voor ontwikkeling van de voormalige Gammalocatie op de Geiserlaan in Zeist. Deze zijn geformuleerd in samenspraak met een klankbordgroep van omwonenden en deskundigen. Ze geven richting aan de nieuwe invulling van het gebied en onder welke voorwaarden deze kan plaatsvinden.

Het gebouw op de voormalige Gammalocatie aan de Geiserlaan gaat verdwijnen en maakt plaats voor woningbouw. Volgende stap is het selecteren van een marktpartij, die de daadwerkelijke ontwikkeling op zich wil nemen, en wijziging van het bestemmingsplan.

Uitgangspunten

De nieuwbouw betreft maximaal 3 woonlagen met 40 huurwoningen. Daarvan wordt tenminste 40% sociale huur en de overige woningen middenhuur. Er gaat gebouwd volgens de huidige duurzaamheidseisen (nul-op-de-meter) en met aandacht voor innovatieve woonconcepten. Op verzoek van de gemeenteraad blijven de woningen tenminste 15 jaar aangemerkt als huurwoning, waarbij een maximale huurverhoging is toegestaan.

Selectie ontwikkelaar

Marktpartijen die de plannen voor woningbouw verder willen uitwerken en uitvoeren, kunnen binnenkort inschrijven. Een selectiecommissie – waarin ook twee omwonenden uit de klankbordgroep – kiest uit de inschrijvingen de drie meest geschikte plannen. De selectieleidraad daarvoor is opgesteld in overleg met de klankbordgroep. De drie geselecteerde plannen legt de gemeente vervolgens voor aan omwonenden, naar verwachting nog voor de zomervakantie van 2018.

Bestemmingsplan en sloop

De Gammalocatie heeft nu de bestemming bedrijven. Woningbouw past daar niet in. Daarom is het nodig om het bestemmingsplan te wijzigen voordat met de ontwikkeling kan worden gestart. Onderdeel hiervan is een inspraakprocedure. Vermoedelijk kan het gewijzigde bestemmingsplan in het tweede kwartaal van 2019 worden vastgesteld. Dan kan ook de bouw starten.

Onderzocht moet worden of er op deze plek beschermde dieren of planten leven, bijvoorbeeld vleermuizen. Is dat het geval, dan moeten maatregelen worden genomen om die te behouden. Omdat dit onderzoek eerst moet zijn afgerond, is nu nog niet duidelijk wanneer de oude panden gesloopt kunnen worden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio