5 C
De Bilt

Uitstel opening recreatieseizoen Gravenbol

Wijk bij Duurstede – Iedereen weet het inmiddels wel: blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten als dat nodig is. Door deze boodschap en de bijbehorende coronamaatregelen heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag 31 maart een besluit genomen over de Gravenbol. De Gravenbol blijft in elk geval tot 1 juni 2020 gesloten voor dagrecreatie. Besluit het kabinet eind april tot verdere verlenging van de maatregelen? Dan kan dat gevolgen hebben voor de datum waarop recreanten terecht kunnen op de Gravenbol. 

Niet zwemmen bij de Gravenbol

Het recreatieterrein en het zwemwater zijn gesloten, de toiletruimte blijft dicht. Dit staat met borden aangegeven op het terrein van de Gravenbol. Er komt tot 1 juni geen cateringmogelijkheid. Het hondenlosloopgebied blijft wel open. Vissers kunnen nog steeds terecht op het daarvoor bestemde deel van het gebied. Let daarbij wel op de 1,5 meter afstand tot elkaar.

Wethouder Wil Kosterman vraagt u nog even geduld te hebben

Wethouder Wil Kosterman (recreatie en toerisme) begrijpt dat inwoners van de gemeente teleurgesteld zijn, maar legt het besluit uit: ‘Het is jammer dat corona ook onze recreatiemogelijkheden zo beperkt, maar het is niet anders. Het is echt niet gewenst dat een groot aantal bezoekers samenkomt op de Gravenbol. Dus we moeten even wachten. Ik hoop van harte dat we per 1 juni met elkaar weer heerlijk plezier kunnen maken op de Gravenbol, maar ik vraag u allen nog even geduld te hebben. Houdt u zich alstublieft aan de voorschriften. Blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten als dat nodig is. Ook op warme, zonnige dagen. Alleen samen krijgen we corona onder controle!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio