1.7 C
De Bilt

Ambitieverklaring Uitstroom beschermd wonen en maatschappelijke opvang regio Zuid-Oost Utrecht

Utrecht – Op 12 april tekenden de gemeenten Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist, de woningbouwverenigingen, de aanbieders van beschermd wonen in deze regio en de regionale sociale dienst de ambitieverklaring ‘Uitstroom beschermd wonen en maatschappelijke opvang regio Zuid-Oost Utrecht’. Wij vierden dit moment op feestelijke, digitale wijze met confetti en appeltaart.

Gemeenschappelijk doel: Uitstroom beschermd wonen

Het is ons gezamenlijke doel dat cliënten die uit de maatschappelijke opvang en beschermd wonen uitstromen tijdig, voldoende en passend worden ondersteund bij het krijgen van een thuis in onze regio. Dat betekent dat er op tijd voldoende passende woonplekken zijn en dat er bijtijds voldoende passende ondersteuning is in wijken en dorpen die de kracht hebben om cliënten te ontvangen.

Afspraken en ambities gezamenlijk vastgelegd

Want als een ding duidelijk is geworden, we kunnen dit niet alleen, niet alleen als gemeente, als zorgaanbieder, als woningcorporatie, als gemeente, als sociaal team, als RSD en ook niet als cliënt. Daarom hebben we onze afspraken en ambities gezamenlijk vastgelegd en werken we dit de komende tijd verder uit met elkaar.

Wethouder De Bilt trots op samenwerking

Anne Brommersma, de regionale bestuurlijke trekker voor dit onderwerp en wethouder in gemeente De Bilt: “Wat ben ik trots dat wij met alle belangrijke partijen in onze regio ervoor zorgen dat cliënten uit de maatschappelijke opvang en beschermd wonen bij ons weer een thuis kunnen krijgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio