4.2 C
De Bilt

Gezocht: Betrokken Utrechters die ruimte hebben in hun tuin/op hun erf voor een Tuinkamer met Aandacht

Heeft u een ruime tuin waarin een Tiny house geplaatst kan worden? Kamers met Aandacht zoekt toegewijde Utrechters, die zich willen inzetten voor jongeren die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Veel jongeren die uit de (jeugd)zorg komen, hebben moeite om een stabiele woonplek te vinden zonder het ondersteunende netwerk van ouders of vrienden. “Dit is een uitdaging die Kamers met Aandacht aanpakt”, vertelt Marjolein Buurman regio coördinator bij Kamers met Aandacht in Utrecht stad.

Jongeren die een steuntje nodig hebben en een kamer

“We zoeken altijd particulieren die een kamer beschikbaar willen stellen voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar, die gemotiveerd zijn om aan hun toekomst te werken, maar een klein steuntje in de rug nodig hebben. Met wat extra aandacht van de verhuurder kunnen deze jongeren zelfstandig wonen”, vervolgt Marjolein.

Tuinkamers met Aandacht

“Ze betalen huur, zijn actief bezig met studie, stage of werk, en worden gedurende minimaal de eerste zes maanden ondersteund door een ervaren hulpverlener. Om de privacy van zowel de verhuurder als de jongere te waarborgen, hebben we het concept geïntroduceerd van Tuinkamers met Aandacht. Als u ruimte heeft in uw tuin, kunt u een Tiny house laten plaatsen voor de jongere, zodat beide partijen meer privacy hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio