7.2 C
De Bilt

Utrechts Landschap start met verbouwing Paviljoen Beerschoten

Vanmiddag is het startsein gegeven door Saskia van Dockum, directeur-rentmeester van Utrechts Landschap en Anne Brommersma, wethouder gemeente De Bilt voor de verbouwing van Paviljoen Beerschoten in De Bilt met de onthulling van het bouwdoek werd onthuld. Het historische pand, dat oorspronkelijk werd gebruikt als koetshuis, is aan een flinke onderhoudsbeurt toe. Ook de directe omgeving van het paviljoen wordt aangepakt. Met deze verbouwing en de diverse aanpassingen wordt een aantrekkelijk en eigentijds bezoekerscentrum met horeca gerealiseerd. Naar verwachting kunnen bezoekers vanaf voorjaar 2023 weer terecht in het vernieuwde bezoekerscentrum.

Opfrisbeurt Paviljoen

Het paviljoen krijgt aan de buitenzijde een flinke opfrisbeurt. De binnenkant wordt verbouwd en opnieuw ingericht. Zo ontstaat een nieuw bezoekerscentrum geschikt voor diverse doeleinden. Ook de parkeerfaciliteiten voor auto’s en fietsen worden verbeterd. Utrechts Landschap stimuleert bezoekers met de fiets te komen. Vanaf het terras aan de achterzijde van het paviljoen kan de bezoeker straks met een kop koffie of thee genieten van de mooie beeldentuin van Jits Bakker. Aan de zijkant van het paviljoen wordt een natuurspeeltuin aangelegd.

Tijdelijke informatievoorziening

In verband met de verbouwing van Paviljoen Beerschoten is het informatiecentrum gesloten vanaf april tot voorjaar 2023. Utrechts Landschap blijft natuurlijk ook deze periode graag in contact met bezoekers. Daarom zal er vanaf juni regelmatig een mobiel bezoekerscentrum te vinden zijn bij het paviljoen. Actuele openingstijden staan op de website: https://www.utrechtslandschap.nl/beerschoten.

Investering sinds 2014

Sinds 2014 is door Utrechts Landschap veel geïnvesteerd in de kwaliteit van landgoed Beerschoten in De Bilt. Diverse elementen van de historische parkaanleg zijn hersteld, wandelpaden zijn verbeterd en de akker floreert. Landgoed Beerschoten heeft haar grandeur teruggekregen als poort van de Stichtse Lustwarande. Met de verbouwing van het paviljoen en de directe omgeving is de ontwikkeling van het landgoed compleet.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Er is dichtbij huis zoveel moois te vinden: weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, vogelrijke uiterwaarden en draaiende molens. Dat mag niet verdwijnen! Sinds 1927 kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. We beheren het en stellen het open voor publiek. Inmiddels hebben we ruim 5.800 hectare natuur, 25 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden veilig- en opengesteld.

Het werk van Utrechts Landschap is mogelijk dankzij de steun van 32 duizend donateurs (Beschermers), 785 vrijwilligers en 82 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio