13.1 C
De Bilt

Bewaar de rust: Utrechts Landschap lanceert campagne

Utrecht Utrechts Landschap start vanaf maandag 10 oktober de campagne ‘Bewaar de rust’. De stichting wil meer natuur in de drukste provincie van Nederland realiseren en belooft de aangekochte gebieden voor altijd groen te houden en de rust te bewaren. Dat kan alleen met hulp van donateurs: de Beschermers van het Landschap. Meer Beschermers betekent meer ruimte voor natuur. Help mee! Beschermer worden kan al vanaf € 2,50 per maand via utrechtslandschap.nl/bewaarderust.

De landgoederen en natuurgebieden van de stichting zijn oases van rust in een provincie waarvan het inwonertal rap groeit. De gebieden van Utrechts Landschap zijn dichtbij, vaak fiets je er zo naartoe. Tijdens een wandeling geniet je van een vogelconcert, spot je vlinders op een insectensnelweg, en kun je zomaar oog in oog met een ree staan of de sporen van een das je pad zien kruisen.

Bewaar de rust

Directeur Utrechts Landschap Saskia van Dockum: “Utrechts Landschap wil de rust bewaren in een provincie waar ruimtelijke ontwikkelingen over elkaar heen buitelen. En ook al is grond juist daarom schaars, wij realiseren méér natuur. Dat is de natuur waard en bovendien kunnen wij als mensen niet zonder! We zijn in feite zelf natuur. En bij het aankopen van meer natuur, doen we ook een belofte: wij zorgen ervoor. Dat is een steeds grotere uitdaging. De negatieve effecten van bijvoorbeeld stikstof en droogte houden onze boswachters samen met vrijwilligers zo beperkt mogelijk.”

Nieuwe Beschermers van de Utrechtse natuur kunnen een welkomstgeschenk kiezen: een Landschapsgids, zeep met kruiden uit de kloostertuin of een set prachtige wenskaarten. Daarnaast ontvangen Beschermers drie keer per jaar het magazine Mijn Utrechts Landschap. Het magazine staat boordevol wandel- en doe tips en informatie over de Utrechtse natuur, altijd dichtbij huis.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt al 95 jaar natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. We kopen natuur en erfgoed om het te behouden voor toekomstige generaties.

De natuurorganisatie beheert inmiddels 5.825 hectare natuur de provincie Utrecht, 25 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden. De meeste gebieden en monumenten zijn open voor wandelaars en bezoekers. Ons werk is mogelijk dankzij de steun van 35.000 donateurs (Beschermers), 785 vrijwilligers en 82 bedrijfsvrienden. Wil je meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio