12.3 C
De Bilt

Utrechts Landschap is wervingsactie voor meer donateurs gestart

Utrechts Landschap wil meer natuur realiseren in de provincie Utrecht en is daarom een wervingsactie voor meer donateurs gestart. In een provincie waar het inwoneraantal rap groeit en de ruimtelijke ontwikkelingen over elkaar heen buitelen, zet het Landschap zich in om natuur en erfgoed te beschermen.

De stichting koopt natuur en erfgoed aan, om het te behouden voor de toekomst. Saskia van Dockum, directeur-bestuurder bij Utrechts Landschap: “Utrechts Landschap kan niet zonder de hulp van donateurs: de Beschermers van het Landschap. Meer donateurs betekent dat we meer natuur kunnen aankopen en beschermen.”

Beschermer worden kan al voor € 2,50 per maand via www.utrechtslandschap.nl/bescherm. Beschermers steunen natuur en erfgoed in hun eigen omgeving én ontvangen gratis de Landschapsgids, de mooiste wandel- en fietsroutes en drie keer per jaar een magazine met informatie over natuur en erfgoed.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. Al bijna 100 jaar kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. We beheren ruim 5.800 hectare natuur en bijzonder erfgoed, waaronder meer dan 20 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot, militair erfgoed en Steenfabriek Bosscherwaarden.

Natuur is onmisbaar voor ons leven op aarde. Wij zijn natuur. Als we de natuur geen stem geven in deze snelle wereld, verliest ze haar kracht. Daarom neemt Utrechts Landschap verantwoordelijkheid. We maken keuzes voor de lange termijn en bewaren de rust. We kopen natuur en erfgoed aan, beheren het op een duurzame manier en vertellen ons verhaal.

Samen met vrijwilligers, Beschermers en iedereen die ons doel steunt, zorgen we voor meer natuur in de provincie Utrecht. Doet u mee? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio