14.9 C
De Bilt

Utrechts Landschap helpt met groen ondernemen

Utrecht – Utrechts Landschap roept ondernemers in de provincie Utrecht op om mee te helpen bij het beschermen van natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. De komende week ontvangen 15.000 Utrechtse bedrijven een brief met het verzoek om Bedrijfsvriend te worden.

Ruimte in de provincie Utrecht is schaars. Juist daarom is het belangrijk om bestaande natuur zoveel mogelijk te behouden en te beschermen. Utrechts Landschap doet dit al bijna 95 jaar door gebieden aan te kopen en zorgvuldig te beheren. Dat is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor onszelf, want natuur maakt gelukkig en gezond, zeker in deze coronatijd.

Bedrijfsvrienden

Het netwerk aan Bedrijfsvrienden bestaat uit voornamelijk Utrechtse ondernemers die het belangrijk vinden om maatschappelijk betrokken en lokaal te ondernemen. Op dit moment steunen 73 bedrijven Utrechts Landschap als Bedrijfsvriend. De stichting wil deze groep graag uitbreiden naar 95 Bedrijfsvrienden in 2022, het jaar waarin Utrechts Landschap 95 jaar bestaat. Een forse ambitie, maar hard nodig, want de natuur kan alle steun goed gebruiken.

Een bedrijfsvriendschap biedt mogelijkheden voor grote en kleine ondernemingen. Meer informatie is te lezen op www.utrechtslandschap.nl/bedrijfsvriend. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Florian Hupkes via f.hupkes@utrechtslandschap.nl.

Over Utrechts Landschap


Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Er is dicht bij huis zoveel moois te vinden: weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, vogelrijke uiterwaarden en draaiende molens. Dat mag niet verdwijnen!


Sinds 1927 kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. We beheren het en stellen het open voor publiek. Inmiddels hebben we ruim 5.600 hectare natuur, buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden veilig- en opengesteld.
Het werk van Utrechts Landschap is mogelijk dankzij de steun van 32.000 donateurs (Beschermers), 800 vrijwilligers en 73 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio