8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

Utrechts Landschap herstelt routes Breeveen en Dartheide

Utrechts Landschap voert de komende maanden werkzaamheden uit om paden te herstellen en beide natuurgebieden weer open te stellen voor publiek. Zij streven ernaar de werkzaamheden aan de routes voor het broedseizoen te hebben afgerond. Tijdens de valwind die op 18 juni 2021 de omgeving van Leersum trof, werden de wandel-, fiets-, mountainbike-, en ruiterpaden in Breeveen en Dartheide flink beschadigd.

Valwind

De valwind die op 18 juni 2021 door de natuurgebieden Breeveen en Dartheide raasde, heeft veel routes en paden beschadigd. Boven vrijwel alle wandel-, fiets- en ruiterpaden bungelen gevaarlijke, afgebroken boomtoppen en het ruiterpad werd zelfs onherstelbaar beschadigd.

Breeveen na valwind-Foto: Dick Jeukens

Gefaseerd herstel

Er moet zoveel herstelwerk uitgevoerd worden, dat Utrechts Landschap kiest voor een gefaseerde uitvoering. Op Dartheide is de wandelpadenstructuur al eerder voor een groot deel hersteld, evenals het oorspronkelijke ruiterpad en het Let de Stigterpad in Breeveen. In de komende maanden worden de wandelpaden en mountainbikeroute op Breeveen weer veilig gemaakt. De ruiterroute is dusdanig beschadigd dat deze op een andere locatie in Breeveen opnieuw wordt aangelegd.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Er is dicht bij huis zoveel moois te vinden: weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, vogelrijke uiterwaarden en draaiende molens. Dat mag niet verdwijnen! Sinds 1927 kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. We beheren het en stellen het open voor publiek. Inmiddels hebben we ruim 5.600 hectare natuur, buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden veilig- en opengesteld.

Het werk van Utrechts Landschap is mogelijk dankzij de steun van 31.000 donateurs (Beschermers), 745 vrijwilligers en 73 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio