15 C
De Bilt

Utrechts Landschap publiceert jaaroverzicht 2021

Utrechts Landschap werkt al 95 jaar aan het veilig stellen en beschermen van natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. Ook in 2021 is het aantal mensen dat de stichting steunt gegroeid. Dat blijkt uit het jaaroverzicht dat de natuurorganisatie vandaag op haar website heeft gepubliceerd: www.utrechtslandschap.nl/jaaroverzicht-2021.

Om natuur veilig te stellen en met elkaar te verbinden, blijft Utrechts Landschap gebieden aankopen. In 2021 heeft de stichting een weiland van 4,3 hectare kunnen aankopen dat in het Natuurnetwerk Nederland ligt en grenst aan het natuurgebied Polder Bolgerijen (Vianen). Ook trof zij voorbereidingen voor de aankoop van landgoed De Woerd (24 hectare) bij Driebergen en 120 hectare natuur van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In totaal beheert Utrechts Landschap nu 5825 hectare natuur.

Meer steun

Utrechts Landschap kan op steeds meer steun rekenen vanuit de samenleving. Zo zag de stichting haar achterban in 2021 opnieuw groeien. Met 2.000 nieuwe Beschermers (donateurs) steeg het aantal Beschermers naar 31.940. Ook de inkomsten uit giften stegen. Ze zijn in 2021 zelfs meer dan verdubbeld, van €155.000 in 2020 naar €385.000. Utrechts Landschap is blij met deze groeiende steun, want het zorgt ervoor dat de stichting nóg meer kan doen voor natuur en erfgoed in de provincie. Dat is hard nodig, want veel verschillende ruimtelijke ontwikkelingen dreigen natuur en erfgoed aan te tasten.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt al 95 jaar natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. We kopen natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties.

De natuurorganisatie beheert inmiddels 5.825 hectare natuur, 25 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden. De meeste gebieden en monumenten zijn open voor publiek. Ons werk is mogelijk dankzij de steun van 33.940 donateurs (Beschermers), 785 vrijwilligers en 80 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio