13.5 C
De Bilt

Utrechts Landschap koopt 1,8 hectare bij Vianen om natuur te verbinden

Utrechts Landschap heeft een perceel van 1,8 hectare aangekocht in de omgeving van Vianen. Het perceel ligt in de polder Boven-Autena en binnen het Natuur Netwerk Nederland.

Utrechts Landschap beschermt al 95 jaar natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. De stichting koopt natuur en erfgoed aan om het te behouden voor de toekomst. Het verbinden van natuurgebieden tot een groter geheel is daarbij het streven.

Het nieuw aangekochte perceel ligt aan het fietspad ten noorden van de A2, vlak bij de natuurgebieden Bolgerijen en Autena, die al in bezit zijn van Utrechts Landschap. De aankoop brengt het realiseren van een aaneengesloten natuurgebied in die omgeving weer een stuk dichterbij.

Het aangekochte perceel was tot voor kort in gebruik als snijgriend en zal door Utrechts Landschap worden omgevormd naar bos. Het jonge bos zal in de toekomst dekking bieden aan reeën en aan zangvogels, waaronder de zwartkop, tjiftjaf en zanglijster. De aankoop was mede mogelijk dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt al 95 jaar natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. We kopen natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties.

De natuurorganisatie beheert inmiddels 5.825 hectare natuur, 25 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden. De meeste gebieden en monumenten zijn open voor publiek. Ons werk is mogelijk dankzij de steun van 35.000 donateurs (Beschermers), 785 vrijwilligers en 82 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio