21.9 C
De Bilt

Utrechts Landschap knapt paardenpaden op

Utrechts Landschap is in augustus gestart met het opknappen van de paardenpaden. Het opknappen bestaat uit het maaien van  bermen en het snoeien en verwijderen van overhangend hout. Bij het slepen van een aantal ruiterroutes zullen de wortels worden ontzien. Ook worden er maatregelen getroffen ten behoeve van de waterafvoer. De werkzaamheden worden betaald door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Introductie ruitervignet

De afgelopen jaren hebben bezuinigingen en een terugtredende overheid tot gevolg gehad dat er minder geld beschikbaar is voor natuur en recreatie, terwijl het wel steeds drukker wordt in de natuurgebieden. Het kost Utrechts Landschap en andere terreineigenaren veel moeite om de voorzieningen in de natuurgebieden op orde te houden. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug heeft daarom in samenwerking met diverse terreineigenaren het ruitervignet geïntroduceerd.

Veilig begaanbare paardenpaden

Utrechts Landschap beheert zo’n zestig kilometer aan paardenpaden. In de komende maanden wordt over een lengte van in totaal 26 kilometer het beheer en onderhoud uitgevoerd. Met de bijdragen voortkomend uit de verkoop van het ruitervignet kan Utrechts Landschap de paardenpaden onderhouden, zorgen voor boomveiligheid en de aangrenzende natuur beheren. Zo kunnen ruiters en menners toegang blijven houden tot goed begaanbare paardenpaden in de natuur van de Utrechtse Heuvelrug.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt al 95 jaar natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. We kopen natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties.

De natuurorganisatie beheert inmiddels 5.825 hectare natuur, 25 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden. De meeste gebieden en monumenten zijn open voor publiek. Ons werk is mogelijk dankzij de steun van 33.940 donateurs (Beschermers), 785 vrijwilligers en 82 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio