15 C
De Bilt

Laat ouderen en gehandicapten ook van de Utrechtse natuur genieten en stem op de bosboemel

Utrechts Landschap maakt kans op € 10.000,- van het ANWB Fonds om het project de Bosboemel te realiseren in Utrecht. Met het Bosboemelproject wil de vrijwilligerscommissie Amerongen ouderen, kwetsbare en gehandicapte mensen met een elektrisch busje laten genieten van een bezoek aan de natuur. Het ANWB Fonds geeft € 10.000,- per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november.

Over de Bosboemel

Met de Bosboemel wil de vrijwilligerscommissie Amerongen een groeiende groep mensen uit hun isolement halen. Ouderen, kwetsbare en gehandicapte mensen zijn vaak slecht ter been en voor hen is bewegen niet vanzelfsprekend. Deze doelgroep willen we laten genieten van de Utrechtse bossen en natuur door hen excursies aan te bieden in een elektrisch busje.

Het afgelopen najaar heeft de vrijwilligerscommissie al proefgedraaid met kleinere, gehuurde golfkarretjes. Dit bleek een overweldigend succes. Veel blije gezichten bij passagiers die genoten van de mooie rit door de bossen die voor velen al lange tijd een gepasseerd station was.

Stemmen

Op de stemsite www.anwb.nl/stem kan op de Bosboemel gestemd worden. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle 12 de winnaars.

Over Utrechts Landschap
Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Er is dicht bij huis zoveel moois te vinden: weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, vogelrijke uiterwaarden en draaiende molens. Dat mag niet verdwijnen!

Sinds 1927 kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. We beheren het en stellen het open voor publiek. Inmiddels hebben we ruim 5.600 hectare natuur, buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden veilig- en opengesteld.

Het werk van Utrechts Landschap is mogelijk dankzij de steun van 28.000 donateurs (Beschermers), 745 vrijwilligers en 63 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio