19.7 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Utrechtse molens open op Nationale Molendagen

Benieuwd hoe een Utrechtse watermolen de voeten droog houdt, of hoe een korenmolen meel maalt? Tijdens de Nationale Molendagen op 14 en 15 mei vertellen de molenaars van Utrechts Landschap graag over de werking en geschiedenis van ‘hun’ molen. Bij veel molens worden extra activiteiten georganiseerd en is de molen feestelijk versierd.

Pannenkoeken en kniepertjes

In de provincie Utrecht staan 40 molens, waarvan Utrechts Landschap (UL) er 23 in beheer heeft. Tijdens de Nationale Molendagen bakken de vrijwilligers van een aantal molens pannenkoeken en kniepertjes, worden er kinderactiviteiten georganiseerd en zijn er extra rondleidingen.

  • Klik hier voor een overzicht van de deelnemende molens op zaterdag.
  • Klik hier voor een overzicht van de deelnemende molens op zondag.

Over Utrechts Landschap

UL beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Er is dichtbij huis zoveel moois te vinden: weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, vogelrijke uiterwaarden en draaiende molens. Dat mag niet verdwijnen! Sinds 1927 kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties.

We beheren het en stellen het open voor publiek. Inmiddels hebben we ruim 5.800 hectare natuur, buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden veilig- en opengesteld. Het werk van UL is mogelijk dankzij de steun van 32.000 donateurs (Beschermers), 785 vrijwilligers en 80 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio