11.8 C
De Bilt

Beleef Utrechtse natuur en erfgoed online

Utrecht Utrechts Landschap biedt liefhebbers van natuur en erfgoed de mogelijkheid om veilig vanuit huis te genieten van molens, landgoederen en natuurgebieden. Terwijl steeds meer activiteiten buitenshuis mogelijk worden, zijn er ook mensen die de drukte liever nog niet opzoeken. Online valt er gelukkig van alles te beleven via www.utrechtslandschap.nl/onlinebeleven.

Enthousiaste vlogger Youri vertelt over wat er kruipt, zwemt, vliegt en loopt in de gebieden van Utrechts Landschap. Hij neemt je mee op avontuur door De Schammer en Bloeidaal, Park Vliegbasis Soesterberg en de Everdinger Waarden en wijst je op bijzonderheden.

Utrechtse natuur

Geniet je liever in stilte van een wandeling door de natuur? Zonder je wandelschoenen uit de kast te halen, kun je met ons op pad over landgoed Sandwijck, een mooie rustige parel bij Utrecht. Of geniet van het landhuis, de Mathildebrug en het Aurikel-theater op landgoed Oostbroek.

Is het tijd voor actie? Utrechts Landschap beheert 23 stoere en eeuwenoude molens. In een online filmpje kun je zien hoe de vrijwillige molenaars ze laten draaien en malen. Het blijft bijzonder om deze werktuigen in actie te zien.

Utrechts Landschap hoopt de komende tijd weer stapsgewijs activiteiten in degebieden en het erfgoed op te kunnen starten. De infocentra openen al voorzichtig hun deuren. Kijk voor de meest actuele stand van zaken op www.utrechtslandschap.nl.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Er is dicht bij huis zoveel moois te vinden: weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, vogelrijke uiterwaarden en draaiende molens. Dat mag niet verdwijnen!

Sinds 1927 kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. We beheren het en stellen het open voor publiek. Inmiddels hebben we ruim 5.600 hectare natuur, buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden veilig- en opengesteld. Het werk van Utrechts Landschap is mogelijk dankzij de steun van 30.000 donateurs (Beschermers), 800 vrijwilligers en 70 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio