Van Boetzelaerpark De Bilt krijgt nieuwe entree

De Bilt – Het afgelopen jaar maakten de Vrienden van het Van Boetzelaerpark en de gemeente De Bilt samen een plan om de hoofdentree van het Van Boetzelaerpark aan de Hessenweg op te knappen. Volgens het plan wordt de ingang ook toegankelijk voor kinderwagens en mindervaliden. De werkzaamheden starten op maandag 18 mei.

Vrienden van het Van Boetzelaerpark

De Vrienden van het Van Boetzelaerpark hebben voor dit plan fondsen geworven, naast de gemeentelijke bijdrage. Nu de financiering en de vergunningverlening helemaal rond is, kan met de uitvoering worden gestart. Wethouder Anne Brommersma is blij dat de uitvoering nu kan starten: “Ik vind het belangrijk dat alle inwoners gebruik kunnen maken van het park, bijvoorbeeld ook mensen in een rolstoel.”

Cirkelplantsoen Van Boetzelaerpark
Cirkelplantsoen Van Boetzelaerpark – Foto: © gemeente De Bilt

Belangrijke bijdrage

Brommersma vervolgt: “De Vrienden leveren een belangrijke bijdrage om het park te onderhouden én verbeteren. We zijn heel blij mee met deze samenwerking”. De voorzitter van de Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark, Ben Verwiel, geeft aan dat hiermee een langgekoesterde wens van de stichting in vervulling gaat.

Uitvoering werkzaamheden

De werkzaamheden spitsen zich toe op de toegang en het aanzien van de entree bij de Hessenweg. De aanpassingen:

  • Verbetering van de toegankelijkheid van de hoofdentree voor mindervaliden. Na de herinrichting kunnen ook mindervaliden of ouders met een brede kinderwagen het park in. Ook wordt het bestaande hekwerk rond de ingang vernieuwd.
  • Aanleg van een cirkelplantsoen met bloeiende vaste planten om de entree meer allure te geven.
  • Plaatsing van een replica van de ‘Moerkoertvaas’, op de plek waar tot bijna vijfentwintig jaar geleden de originele, historische tuinvaas stond.

Start werkzaamheden

De aannemer start maandag 18 mei. Naar verwachting duurt de uitvoering drie à vier weken. Tijdens de werkzaamheden blijft de ingang aan de Hessenweg gewoon open voor bezoekers. Ook het verkeer ondervindt geen hinder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img