13.8 C
De Bilt

Verbouwing gemeentehuis Baarn eind april van start

De gemeente voert sinds vorig jaar het raadsbesluit over de Integrale Toegang uit. Het doel ervan is dat inwoners van Baarn duidelijke toegang tot informatie, zorg en welzijn krijgen. Om de dienstverlening verder te verbeteren is het belangrijk dat Pit Baarn en Vluchtelingenwerk in het gemeentehuis komen: alles onder één dak. Dat bevordert de samenwerking nog meer en inwoners zijn altijd direct aan het juiste adres voor hun hulpvraag. De verbouwing die daarvoor nodig is gaat eind april van start.

Samen onder één dak in gemeentehuis Baarn

Sinds januari 2022 werken een grote hoeveelheid welzijnszorganisaties en een deel van het loket Wonen, Zorg en Welzijn van de gemeente officieel samen. Een deel van de medewerkers van Pit Baarn is inmiddels verhuisd naar het gemeentehuis. De vrijgekomen kantoorruimte aan de Oranjestraat wordt nu verbouwd voor de GGD. De activiteitenruimtes aan de Oranjestraat, en de locatie op de Eemnesserweg blijven vooralsnog in gebruik. Inwoners van Baarn zullen daar geen verandering merken.

Planning verbouwing

De verbouwing van het gemeentehuis is naar verwachting eind 2024 klaar. Dat betekent dat er begin 2025 genoeg plek is voor alle medewerkers van Pit Baarn, de medewerkers van de gemeente en voor een aantal medewerkers van Vluchtelingenwerk.

Inwoners kunnen gewoon terecht bij de gemeente Inwoners kunnen tijdens de verbouwing steeds gewoon (op afspraak) terecht bij het gemeentehuis. De hal van het gemeentehuis wordt aangepast, maar intussen blijven de balies open. De gemeente hoopt de geluidsoverlast beperkt te houden voor haar bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio